ManşetTürkiye

Ali İsmail’i öldüren polisin avukatıydı, AKP’den milletvekili adayı olmuştu, FETÖ’den tutuklandı

0

Kayseri’de ‘FETÖ’ soruşturması kapsamında ByLock kullandığı iddiasıyla tutuklu bulunan birçok sanığın ve Gezi Direnişi’ne Eskişehir’de düzenlenen destek eylemleri sırasında polis tarafından dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ın katilinin avukatlığını yapan Mutlu Karayılan, ‘FETÖ’ üyeliği suçlamasıyla nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Amirliği (KOM) tarafından yürütülen ‘FETÖ’ soruşturması kapsamında gözaltına alınan Mutlu Karayılan, iki saat süren ifade işlemlerinin ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

AKP’den milletvekili aday adayı olmuştu

Gezi Direnişi sırasında Eskişehir’de katledilen Ali İsmail Korkmaz’ı tekmeleyen polis Mevlüt Saldoğan’ın da avukatlığını yapan Mutlu Karayılan, 7 Haziran 2015 seçimlerinde Nevşehir’den AKP milletvekili aday adayı olmuştu.

Öte yandan, ‘FETÖ’ soruşturmasında hakkında yakalama kararı bulunan Avukat Gökhan Taşdemir’in de arandığı belirtildi.

Ali İsmail’in ailesi tepki göstermişti

Karayılan, “Ali İsmail’in hastaneden çıktıktan sonraki 17 saati kayıp. Belki Ali İsmail’i bir başkası dövdü. Görüntülerdeki kişi Ali İsmail midir, değil midir önce tespit edilmelidir.” sözleriyle Korkmaz’ın ailesinin tepkisini çekmişti. Karayılan savunmasında, “Mevlüt Saldoğan,  Ali İsmail’in yüzüne bakıp kalp kapakçığının rahatsız olduğunu nasıl teşhis edebilsin ki? Maktül olay yerinden koşarak ayrılmış, orada beyin kanaması yok, belki sonra başka bi yerde başına bir şey gelmiştir. Farklı siyasi gruplar davada delil oluşturmaya çalıştı.” ifadelerini kullanmıştı.

Avukat Karayılan ayrıca, “Eskişehir Emniyet Müdürü, Valisi, İçişleri Bakanı ve Başbakan da davaya dahil edilip, ifadeleri alınmalıdır.” demişti.

 

(Ajanslar)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.