İklim KriziManşet

Yeşil Gazete, Climate Tracker işbirliği ile iklim gazeteciliği atölyesi düzenliyor

0

Yeşil Gazete ve Heinrich Böll Stiftung Derneği, Climate Tracker işbirliği ile 23 – 24 Mart tarihlerinde Cezayir Toplantı Salonu’nda iklim gazeteciliği atölyesi düzenliyor.

Climate Tracker (İklim İzcisi) 100 ülkede 5.000’den fazla gazeteci üyesi bulunan bir iklim haberciliği ağı. Geçtiğimiz sene Brezilya, Bangladeş, Endonezya, Malezya, Fas, Filipinler, Sri Lanka, Fransa, Almanya, Senegal ve Tunus’ta iklim haberciliği eğitimleri düzenleyen Climate Tracker 2017’de Türkiye’de gerçekleştireceği eğitimlerinde ise Yeşil Gazete ve Heinrich Böll Stiftung Derneği ile işbirliği yapıyor.

Siz de iklim gazetecisi (climate journalist) olmak ister misiniz?

23-24 Mart tarihlerinde iki gün sürecek iklim gazeteciliği eğitiminin ardından bu eğitimi tamamlayan katılımcılara özel bir gazetecilik yarışması da düzenlenecek. Yarışma sonunda iklim konusunda hazırlayacakları haberlere göre jüri tarafından seçilen iki kişinin yüksek segmentli uluslararası iklim zirvelerine en az bir haftalık katılım masraflarının tamamı da karşılanacak. Bu zirvelere örnek olarak 2017’de Almanya’da gerçekleşecek BM İklim Zirvesi veya İtalya’da gerçekleşecek Akdeniz İklim Zirvesi’ni sayabiliriz.

Cezayir Toplantı Salonu’nda iki gün ve ücretsiz olarak gerçekleştirilecek atölyede ise iklim bilimi, iklim politikaları ve iklim gazeteciliği başlıkları konuşulacak.

Eğitim dilinin İngilizce olacağı sunumlarda simültane tercüme imkanı da bulunuyor.

Climate Tracker, İklim Gazeteciliği Atölyesi’nde ben de yer almak istiyorum diyorsanız aşağıdaki kayıt formunu doldurarak başvuruda bulunabilirsiniz.

Yeşil Gazete – Climate Tracker, İklim Gazeteciliği Atölyesi başvuru formu

 

(Yeşil Gazete)

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.