KadınManşet

Mersin Barosu Başkanı kadın avukata şiddet uyguladı

0

Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi’nin ‘Dünya Kadınlar Günü’ nedeniyle düzenlediği basın açıklamasında Baro Başkanı Ali Er, Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi üyesi Şilan Türk’ü konuşma yaptığı sırada kürsüden iterek şiddet uyguladı.

Er’in konuşmasını bitirmesinin ardından bir kadın avukat, “Açıklamanızda yönetim kurulu adına diyorsunuz, ben yönetimdeyim, bu açıklamayı kabul etmiyorum” diyerek itiraz etti.

Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi üyesi Şilan Türk de bu sırada kürsüye çıkarak, üyelerin istifa metnini okumak istediğini söyledi. Bu sırada Türk, Baro Başkanı Er tarafından kürsüden itildi. Bazı avukatlar olaya tepki gösterirken, kısa süreli arbede yaşandı.

Tartışmanın büyümesi üzerine tekrar kürsüye çıkıp istifa metnini okumak istediğini dile getiren Türk, şöyle konuştu:

“Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu’nun (TÜBAKKOM)basın açıklaması metninde geçen ‘son 10 yılda artan şiddet’, ‘kararlı bir devlet politikasının uygulanmaması’ ve ‘şiddetin her türlüsüne hayır ibareleri’, siyasi olduğu ve mevcut iktidarı hedef gösterdiği düşüncesiyle, ülkenin hassas bir dönemden geçtiği bahane edilerek, baro başkanlığı tarafından metnin değiştirilmesi istenmiş, aksi halde okunmayacağı beyan edilmiştir. Metni tamamen okumak istediğimi, metinde geçen ve büyük harfle yazılan ‘hayır’ kelimesinin küçük harfle yazılmasında bir sakınca görmediğimizi, hatta ‘son 10 yılda’ ibaresi yerine ‘son yıllarda’ ibaresini de kullanabileceğimizi bildirmemize yönelik uzlaşma çabamıza rağmen, baro başkanının bu tavrı devam etmiştir. Bunun yanında söz konusu etkinlikleri ‘bu şekilde müdahalelerle yapamayacağımızı’ bildirdiğimizde aldığımız cevap, ‘Yerinize yapacak adam bulunur’ şeklinde olmuştur.

(Yeşil Gazete)

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.