Kültür-SanatManşet

Müzeler ve Masallar bu hafta Çanakkale’de buluşuyor

0

Çanakkale Kent Müzesi ve Arşivi’nin bu yıl 9’uncusunu gerçekleştireceği ‘Çanakkale Müzeler Buluşması’nın başlığı “Müzeler ve Masallar” olarak belirlendi.

 

Temanın içinde hem müze hem de masal bulununca 2013 yılından bu yana Çanakkale Kent Müzesi ve Buğday Derneği ortaklığında düzenlenen ‘Çanakkale Masalcılar Buluşması’ da bu sene 8 – 11 Mart 2017 tarihlerinde gerçekleştiriliyor.

Masalcılar Buluşmasının programı her yıl olduğu gibi bu sene de göz kamaştırıyor. Programda ‘masal’a bütüncül bakış, akademik kavramsal yaklaşım, bilim ve sanat disiplinlerinin hem düşünsel hem de sahadaki uygulamalarının paylaşımı ile ‘masal’ ve ‘müze’ üzerine hem düşünce paylaşımı hem de tartışma konuları da bulunuyor.

Çanakkale, masalcılar buluşması kapsamında 18 de konuk ağırlıyor bu sene. Yurdun dört bir yanından; Mardin, Ankara, İzmir, İstanbul, Kocaeli ve Çanakkale’den akademisyen, sanatçı, doğa bilimci, halk Bilimci, gezgin ve doğal olarak masalcılar Güneşin Aydemir’in kolaylaştırıcılığında Çanakkalelilere muhteşem bir masal dinletisi ziyafeti vaadediyor.

8 Mart Çarşamba günü Çanakkale Kent Müzesi toplantı salonunda 18:00’deki açılış ile başlayacak Masalcılar Bulışması öncelikle müzecilik ve masal buluşması üzerine odaklanacak.

Çanakkale Kent Müzesi Koordinatörü Cevat İnce’nin önerisi ile bu sene “Müzeler ve Masallar” ortak temasında gerçekleşen etkinlikte bir düşünce noktası da Masallar müzelenebilir mi ve Müzeler anlatıhaneye dönüşebilir mi sorularına yanıtlar aramak.

Masalcıların buluşmasından ziyade masal ortak çerçevesinde farklı disiplinlerin biraraya geldiği bir düşünce havuzunun da meydana getireleceği Çanakkale Masalcılar Buluşmasına; Kardeş Masallar projesi ve Mültecilerle çalışmak konu başlığında Deniz Soruklu Evren, Masal ve Beyin konusu ile Sinan Canan, Masal arkeoloji ve müze konusu ile Nihat Erdoğan’ın yanı sıra Permakültür Enstitüsü Türkiye’den tanıdığımız Mustafa Fatih Bakır da masal anlatıcılığının doğanın örüntülerini aktarmadaki rolü konu başlığı ile katkıda bulunacak.

 

(Yeşil Gazete)

 

You may also like

Comments

Comments are closed.