LGBTİ+Manşet

Türkiye’nin ilk LGBTİ ve Kadın Korosu Mersin’de sahne alıyor

0

Mersin’de kurulan Türkiye’nin ilk ve tek LGBTİ-Kadın Korosu 7 Renk Koro 8 Mart’a doğru renkli şarkılarıyla sahneye çıkıyor. Bu akşam (6 Mart Pazartesi) Marin Club’ta saat 19.30’da düzenlenecek olan konserde 7 Renk Koro’ya Ayta Sözeri de şarkılarıyla eşlik edecek.

Yıllardır transfobik uygulamalarla gündeme gelen Mersin, yaklaşan 8 Mart ‘Dünya Kadınlar Günün’de, bu yıl bu algıyı kıracak bir adım daha atmaya hazırlanıyor. Türkiye’nin ilk ve tek LGBTİ ve Kadın Korosu olan 7Renk Korosu, Ayta Sözeri’nin de yer alacağı dev bir konser ile Mersin’de sahne alıyor.

Kadın odaklı çok dilli ve renkli şarkılarıyla sahne alacak olan koro, bu akşam Marin Club’ta dinleyiciler ile buluşuyor. Gerçekleştirilecek olan konser ile hem 8 Mart öncesi kadın mücadelesine dikkat çekilecek, hem de LGBTİ bireylerin var olma mücadelesinde önemli bir yer tutması amaçlanıyor.

Yeşil Gazete okurları 7 Renk Korosunu, Keçe Kurdan parçasına yazdıkları sözler ile seslendirdikleri, “Hayır, Hayır, Yüzbin kere Hayır!” ile de anımsayabilirler.

 

(Kilikya Haber, Yeşil Gazete)

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.