EnerjiManşet

Danimarka 1 günde 10 milyon kişiye yetecek kadar rüzgar enerjisi üretti

0

Danimarka, 22 Şubat günü ülkenin elektrik ihtiyacının tamamını karşılayabilecek rüzgâr enerjisi üretti. Verilere göre ülke 22 Şubat günü 97 Gigawatt-saat (GWh) rüzgar enerjisi üretti. Ülke bu enerjinin 70 GWh oranını kara rüzgârından, 27 GWh oranını ise deniz üzerinde kurduğu rüzgâr santrallarından elde etti. Bir günde üretilen elektrik “ortalama 10 milyon hanehalkına eşdeğer” güç olarak hesaplandı.

WindEurope’ın günlük rüzgâr aracı, aynı gün Avrupa elektrik talebinin yüzde 18,8’inin rüzgar enerjisi ile karşılandığını gösteriyor. Almanya, elektrik talebinin yüzde 52’sini rüzgârdan karşılayarak Danimarka’nın ardından ikinci sırada yer aldı.

Danimarka her yıl rüzgâr enerjisinde kendi rekorunu tazeliyor.

2015, Danimarka’nın rüzgâr enerjisi üretimi için son derece başarılı bir yıl oldu. Danimarka, 2015’te elektrik enerjisinin yüzde 42’sini rüzgârdan üretti ve dünya rekorunu kırdı ve kendi 2014 rekorunu da tazeledi.

Rüzgâr endüstrisinin başarısı ve büyümesi devam eden Danimarka, 2020 yılına kadar enerji ihtiyacının yüzde 50’sini yenilenebilir enerji ile üretme hedefine yaklaşmış bulunuyor.

 

(BirGün)

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.