Ekolojik YaşamManşet

Lise mezunları 40 yıllık ara sonrası gerçekleşen buluşmayı ‘Hatıra Ormanı’ ile taçlandırdı

0

Edirne Erkek Öğretmen Lisesi 1976-1978 dönemi öğrencileri tarafından Çukuryurt Mahallesi’nde Hatıra Ormanı oluşturuldu. Etkinliğin ev sahipliğini yapan Saray Kent Konseyi Başkanı Mehmet Bilecen, 40 yılın ardından gerçekleşen buluşmanın Çukuryurt Mahallesi’ne Hatıra Ormanı kazandırdığını söyledi.

Etkinlikte Edirne Erkek Öğretmen Lisesi 1976-1978 dönemi öğrencileri tarafından Çukuryurt Türk Ytong İlk ve Ortaokulu Bahçesine 150 adet çam fidanı dikildi.

Saray Kent Konseyi Başkanı Mehmet Bilecen, Edirne Erkek Öğretmen Lisesi 1976-1978 dönemi öğrencileri olarak ilk önemli etkinliklerini gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Arkadaşlarımızla yaptığımız ilk buluşmada Hatıra Ormanı oluşturma kararı almıştık. Bugün bu kararı hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 25 arkadaşımla birlikte 150 çam fidanını toprakla buluşturduk. Hedefimiz buradaki hatıra ormanın her yıl daha da büyütmektir ” dedi.

Etkinlikle düşücülerini dile getiren Hüseyin Aktan ise şunları ifade etti: “42 yıl sonra sosyal medya üzerinden birbirimizi bulduk ve bir araya geldik. Trakya’nın dört biryanına dağılmış arkadaşlar olarak ilk önce yemekli toplantı yaptık. Toplantıda aldığımız kararlar doğrultusunda hareket geçtik ve bu güzel köyde Hatıra Ormanı oluşturmak için toplandık. Bugün küçükte olsa bir adım attık. Her yıl buna benzer etkinlikler yaparak hem arkadaşlarla bir araya geleceğiz hem de Trakyamıza güzellikler katacağız.”

Edirne Erkek Öğretmen Lisesi 1976-1978 dönemi arkadaşlarının Hatıra Ormanı oluşturma etkinliği toprakla buluşan 150 çam fidanına can suyu verilmesi ile sona erdi.

 

(Kuzey Ormanları.org, Saray Gazetesi)

You may also like

Comments

Comments are closed.