ManşetSpor

Taraftar tepkili: Amedspor’un ismi değişmesin, bu Kürtçe’ye tahammülsüzlüktür

0

Diyarbakırlı yurttaşlar ve taraftar grupları, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kayyımı Cumali Atilla’nın destek için Amedspor isminin değiştirilmesi şartını öne sürmesine tepkili.

2. Lig’de mücadele eden Amedspor’a lig boyunca verilen cezaların yanı sıra Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine kayyım olarak atanan Cumali Atilla tarafından Amedspor’a ayrılan destek bütçesinin verilmesi için Amedspor’un isminin değiştirilmesini ve yönetime belediyeden bazı isimlerin katılma şartını koştu.

Evrensel’den Fırat Topal’a konuşan Diyarbakırlı yurttaşlar ve taraftar grupları “Biz Amedspor isminin değiştirilmesini istemiyoruz, bu Kürtlere tahammülsüzlüktür, Amedspor’a da kayyım atanmak isteniyor” diyerek tepki gösterdi.

“Mesele Kürt halkına karşı tutumdur”

Direniş Taraftar Grubu Üyesi Mihraç Yılmaz, Amed adının Diyarbakır’ın en eski isimlerinden biri olduğunu ifade etti. Yılmaz, milletvekilleri tutuklandıktan ve belediyelere kayyım atandıktan sonra Kürt halkının elinde kalan tek resmi kurumun Amedspor olduğunu bunun da alınmak istediğini belirtti. Yılmaz, “Futbol dediğimiz şey barış, dostluk, kardeşliktir bizim için ama gittiğimiz her yerde ırkçı saldırılara uğruyoruz, bunun en son örneği Zonguldakspor’du, onları havaalanında karşıladık, valizlerini, pankartlarını taşıdık, rakip olmalarına rağmen birlikte iç içe maçı izledik, elimizden gelen her türlü misafirperverliği gösterdik, fakat Zonguldakspor’la olan deplasman maçımızda yine bizim takımımızı deplasmanda destekleme yasağı geldi, biz gidemedik, oyuncularımıza orada ırkçı küfür ve hakaretlerde bulundular, Amed halkı ne yaparsa yapsın, Amedspor gittiği her yerde terörist muamelesi görüyor, mesele ismin değişmesi değil ki mesele Kürt halkına takınılan tutumdur, bundan sonra tabii biz onlar gibi ırkçı, faşist hakaretlerde bulunmayacağız ama misafirperverliğimiz olmayacak” diye konuştu.

“Amedspor’a kayyım atamak istiyorlar”

Atanamayan Sınıf Öğretmeni Mehmet ise “Amed ismi benim için Diyarbakır’ın Kürtçe ismi onlar bu isimden ne çıkarıyor bilmiyorum ama Amed halkının da bundan rahatsızlık duyduğunu düşünmüyorum. Amedspor’un isminin değiştirilmesini halka sorsunlar o zaman? Kelimeler ve isimler insanları rahatsız etmemeli, kelimelerden korkmasınlar, kimseye zarar vermezler” dedi. İrfan Karaslan ise, Amed isminden kimsenin rahatsız olmadığını kayyımın neden böyle bir girişimde bulunduğunu sorarak “Amedspor ismi neden değişsin, gerekçe ne? Ben değişmesini istemiyorum, memleketin başka derdi mi yok? Bunda sporla alakalı bir şey yok, bu Kürtçeye tahammülsüzlüktür, biz değişmesini istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

Mor Tribün kurucularından Jiyan Günay

Mor Tribün kurucularından Jîyan Günay ise Amedspor’un Mezopotamya’daki tüm takımları temsil ettiğini ve Amed isminin hiçbir şekilde değişmesini istemediğini ifade ederek “Kürt halkının sevdiği, desteklediği ne varsa onu bitirmeye çalışıyorlar, kayyım her tarafa atandı, Amedspor’a da atamak istiyorlar, bu Kürt halkının üzerinde uygulanan politikaların bir başka ayağıdır. Biz Amedspor’u, Amedspor diye seviyoruz, isminin değiştirilmesini istemiyoruz, ismin değiştirilmemesi için elimizden gelen her şeyi yapacağız” diyerek konuşmasını noktaladı.

 

(Evrensel)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.