ManşetSivil Toplum

İstanbullu Mülkiyeliler Hocalarıyla dayanışmada

0

Ankara Üniveristesii Siyasal Bilgiler fakültesi mezunları İstanbul’da buluşarak KHK ile okuldan ihraç edilen hocaları ile dayanışma gecesi düzenledi.

Olağanüstü hâl (OHAL) kapsamında 686 numaralı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile çoğu barış bildirisi imzacısı 330 akademisyen ihraç edilmişti. İhraç edilenler arasında çok sayıda AÜ SBF’li akademisyen de bulunuyordu.

İhraç edilen akademisyenlerden anayasa hukukçusu Murat Sevinç dayanışma gecesinin konuğuydu. İhraç sözcüğünü yetersiz bulan Murat Sevinç yapılan işlemin düpedüz atılma olduğunu söyledi.

İktidar kim olursa olsun akademi muhalif olmak zorunda diyen Sevinç bugünlerin mutlaka geçeceğini, ümitsizliğe gerek olmadığını belirtti.

Murat Sevinç Türkiye’de çok köklü bir anayasacılık geleneğinin olduğunu hatırlatarak Türkiye’nin önündeki sorunları ancak daha fazla demokrasi ile aşabileceğini söyledi.

İktidarın akademiye yaptıklarını IŞİD’in Palmyra’da yaptıklarına benzeten Sevinç “bu bir  yok etme harekatı, ama bunlara rağmen dayanışmanın bu kadar güçlü olması çok sevindirici” diye konuştu.

Destek için geceye katılan Mülkiye’nin 96 yaşındaki efsane hocası Nermin Abadan Unat  SBF anayasa kürsüsünün çok özel bir yeri olduğunu  ve her darbe döneminde  baskılarla mücadele ettiğini hatırlattı. SBF’nin Bahri Savcı zamanından beri Türkiye’de insan hakları ve demokratik anayasalara öncülük ettiğini söyleyen Nermin Abadan Unat  Meclis üstünlüğünü savunmanın önemini vurguladı.

 

 

 

Yeşil Gazete

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.