Kültür-SanatManşet

Baki Koşar Kültür ve Sanat Festivali başladı

0

Baki Koşar Kültür ve Sanat Festivali “Queer Arzu Yabandır” Nilbar Güreş Sergisi ve Açılış Kokteyli ile başladı.

Açılış konuşmasını Pembe Üçgen Derneği’nden Metin Akdemir ve Erdem Gürsu gerçekleştirdi

Bu yıl “Performans” teması ile 9. kez yola çıkan Baki Koşar Kültür ve Sanat Festivali dün (20 Şubat Pazartesi) gerçekleştirilen, güncel sanata queer-feminist yaklaşımıyla bilinen sanatçı Nilbar Güreş’in sergisi ile başladı. Sergi sonrasında Siyah Pembe Üçgen Derneği’nden Metin Akdemir ve Erdem Gürsu festivalin açılış konuşmasını yaptılar. Sanatçı Nilbar Güreş sergideki işlerini anlattıktan sonra soruları kabul etti.

Nilbar Güneş

Sanatçı Nilbar Güneş, “Bugün burada olmaktan çok mutluyum çünkü artık Türkiye’de böyle cesur sergiler çok az yapılabiliyor” diyerek başladığı konuşmasına kadın ilişkilerini anlatan, heteronormatif estetik çerçeveye sığmak için yardımlaşan kadınların olduğu “Bilinmeyen Sporlar – İç Mekan Antrenmanları” (2009), annesinin aşk hikayelerini anlattığı “Mektup” (2007), kendisinin de olduğu ve direkt olarak Avrupa’daki islamofobiyi anlattığı “Soyunma” (2006) adlı video çalışmalarından bahsetti.

Sergi, festival bitimine kadar yani bütün hafta boyunca her gün 14:00 – 18:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Festivalin ikinci günü yani bugün ise programa göre saat 19:00’da Fransız Kültür Merkezi’nde François Ozon’un 2014 yapımı “Yeni Kız Arkadaşım” (Une Nouvelle Aime) adlı filmi gösterilecek.

#performansagel

Programın geri kalanını ve detaylı halini bu linkte bulabilirsiniz.

 

Haber: Marsel Tuğkan Gündoğdu

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.