EğitimManşet

KHK ile ihraç edilen Prof. Doğanay ODTÜ’de ders verecek

0

ODTÜ’nün bahar yarıyılının açılışı yarın yapılacak. Açılışda, Ankara Üniversitesi’nin ihraç edilen hocalarından Prof. Dr. Ülkü Doğanay da ders verecek.

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyeliğinden 686 Sayılı KHK ile ihraç edilen Prof. Dr. Ülkü Doğanay, Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nin (ODTÜ) bahar yarıyılının açılışında ders verecek. Doğanay’ın “Ayrımcılığa Karşı Ders”i, 20 Şubat Pazartesi günü Mimarlık Amfisi’nde saat 10 40’ta başlayacak. Dersin sunumunu ODTÜ Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nün hocası Doç. Dr. Galip Yalman gerçekleştirecek.

ODTÜ Öğretim Elemanları Derneği, Eğitim Sen ODTÜ Şubesi ve ODTÜ Mezunları Derneği tarafından planlanan dersin devamı da düşünülüyor. İhraç edilen hocaların ODTÜ’de zaman zaman ders vermesi planlanıyor.

Prof. Ülkü Doğanay şunları söyledi

“Bir imza atmanın karşılığında ihraç edildik. Bize atılmış bir suç var ve bu suçlamanın hiçbir dayanağı yok. Bunu herkes görüyor. Bu nedenle ‘#HAYIR Gitmiyoruz’ dedik. Bize yönelik suçlama, referanduma ‘hayır’ diyeceklerin terörist ilan edilmesine benziyor. ‘Bana benzemiyorsan, benim gibi düşünmüyorsan, benim dediklerimi demiyorsan teröristsin’, vatan hainisin’ diyorlar. Artık bunun inandırıcılığı kalmadı. Artık size kimse inanmıyor! Biz buradayız! Kimliklerimizi alabilerler, kampüslerdeki odalarımızı boşaltabilirler ama bizi öğrencilerimizden, üniversal hayattan koparamazlar. Alternatif yollarını bulacağız. Biz haklıydık, haklıyız ve bize bunu yapanlar haksızlar. Bu yüzden ‘

#HAYIRGitmiyoruz’!”

 

(Gazete Duvar)

 

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.