ManşetTürkiye

‘Erdoğan’a suikast timi’ hâkim karşısında

0

15 Temmuz darbe girişimi gecesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Marmaris’te kaldığı otele saldırı düzenleyen 1’i firari 37 askerin aralarında bulunduğu 47 sanığın yargılanmasına başlandı. Timin başındaki Tuğgeneral Göhkan Şahin Sönmeztaş, “Emri Semih Terzi verdi. Operasyona katıldım, bedelini ödedim” dedi.

Muğla 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya katılan Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın, duruşmaya verilen arada yaptığı açıklamada “Sanıkların savunmaları Cumhurbaşkanımızın alıkonulup başka bir yere götürülmesi yönünde. Ancak dosyayı incelediğimde, delilleri dikkatle değerlendirdiğimizde alıkoyma iradesi değil, varlığını ortadan kaldırmak, suikast iradesinin olduğu konusunda tereddütümüz bulunmamaktadır” dedi

Davanın aynı zamanda darbe davası olduğunu da söyleyen Aydın, “Sadece Cumhurbaşkanımıza suikastten değil, darbe teşebbüsünden de yargılanıyorlar. Cumhurbaşkanımızın şahsına yönelik eylem doğrudan doğruya bu dava kapsamında işlenmiş durumda. Cumhurbaşkanımıza suikast bu davada olacak. Biz cumhurbaşkanımızın şahsına yönelik saldırı olduğundan savcılık aşamasında şikayetçi olduk, müdahil olmak, takip etmek için buradayız. Davayı sonuna kadar takip edeceğiz” dedi.

“En kısa sürede sonuçlanmasını istiyoruz”

Davanın en kısa zamanda sonuçlandırılmasını istediklerini de söyleyen Hüseyin Aydın, “Sanıkların savunmaları Cumhurbaşkanımızın alıkonulup başka bir yere götürülmesi yönünde. Ancak dosyayı incelediğimde, delilleri dikkatle değerlendirdiğimizde alıkoyma iradesi değil, varlığını ortadan kaldırmak, suikast iradesinin olduğu konusunda tereddütümüz bulunmamaktadır. Davanın en kısa sürece sonuçlandırılması için kesintisiz olarak devam etme iradesi var. Davanın ne kadar süreceğini bilmiyoruz. Savunma stratejilerini görmek lazım. Şu aşamada kestiremiyoruz. En kısa sürede sonuçlanacağını bekliyoruz ümit ediyoruz” dedi.

“Bedelini ödedim”

Erdoğan’ın kaldığı oteli basmaya giden timin başındaki isim olan Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş operasyona katıldığını ve bedelini ödediğini ifade ederek   “Emri Semih Terzi verdi. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yönetime el konduğu söylendi. Emrin Genelkurmay’dan olduğu söylendi. FETÖ’yle alakam yok. Biz orada tuzağa gönderildik. Kalkıştan önce 4 saat bizi kim bekletti?​” diye konuştu.

 

(DHA, T24)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.