ManşetTürkiye

Şanlıurfa’da terör saldırısı; bir çocuk yaşamını yitirdi, 18 kişi yaralı!

0

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde hâkim ve savcı lojmanlarının yakınında bombalı araçla terör saldırısı düzenlendi. Şanlıurfa Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre saldırıda 10 yaşındaki bir çocuk hayatını yitirirken 18 kişi yaralandı. Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna ise, “Olayda zabıt katibinin 3 yaşında erkek çocuğu hayatını kaybetmiştir” açıklamasını yaptı.

Doğan Haber Ajansı’nın (DHA) haberine göre, Yenişehir Mahallesi’ndeki hâkim ve savcı lojmanlarının yakınında patlama meydana geldi. Patlamanın ardından olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Patlama sesinin kentin hemen her bölgesinden duyulduğu belirtilirken, ilçeye Gaziantep’ten de ambulanslardın sevk edildiği öğrenildi.

Valilikten açıklama

Valilik, saldırı sonrası şu açıklamayı yaptı:

“İlimiz Viranşehir ilçesinde bulunan Adliye ve emniyet personelinin ikamet ettiği lojmanların bulunduğu sokak içinde muhtemel bomba yüklü araç ile yapılan saldırı sonucunda saat 21:45 itibariyle Viranşehir Devlet Hastanesi’ne 18 yaralı vatandaşımız intikal etmiş, bunlardan 10 yaşındaki bir çocuk hayatını kaybetmiş ve durumu ağır olan bir vatandaşımız ise il merkezindeki hastanelere sevk edilmiştir”

Vali Tuna: Uzaktan kumanda ile patlatıldı

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, aldıkları ilk bilgilere göre akşam saatlerinde 18-20 yaşlarında bir kişinin Yenişehir Mahallesi’ndeki Savcılar Sitesine bomba yüklü bir aracı park ettiğini belirtti.

Tuna, yaptığı ilk açıklamada saldırıya ilişkin şu bilgileri paylaştı:

“Patlayıcı yüklü bir araç daha sonra uzaktan kumandayla patlatılarak lojmanlara yönelik bir terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Lojmanlar büyük ölçüde hasar görmüştür. Olayda zabıt katibinin 3 yaşında erkek çocuğu hayatını kaybetmiştir. 15 civarında ağır olmayan yaralı mevcut olup, tedavileri hastanede devam etmektedir.”

 

(T24)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.