KadınManşet

Özgecan’ın ardından 644 kadın öldürüldü

0

Mersin’de vahşice katledilen Özgecan Aslan’ın aramızdan ayrılışının 2. yılında da kadına yönelik erkek şiddeti artarak devam ediyor.

Mersin’in Tarsus ilçesinde evine gitmek için bindiği minibüste vahşice öldürülen 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan, aramızdan ayrılışının ikinci yıl dönümünde anıldı.

Kadınların isyanı ve öfkesinin sembolü olan Özgecan Aslan’ın katledilişinin ardından yüzlerce kadın yine erkek şiddeti sonucu hayatını kaybetti. İktidarın kadın haklarını yok sayan politikaları, yargının ise erkek şiddetini ‘iyi hal’ ve ‘saygın tutum’ gerekçeleriyle meşrulaştırması, kadına yönelik şiddeti tetikleyen önemli unsurlar olarak hâlâ karşımızda duruyor.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu da bir açıklama paylaştı. Özgecan’ın katledilişinden bu yana 644 kadının erkek şiddeti sonucu hayatını kaybettiği açıklayan Platform, “Özgecan cinayeti, birçok kadın kurumunun dava takipçiliğiyle ‘kamu vicdanını yaralayan’ bir dava olarak kayıtlara geçti. Hükümet, Özgecan yasası için verdiği sözleri tutmayıp bu yasayı çıkarmamakla kalmadı, bununla birlikte kadınların aleyhine söylemlerde bulunup kadın cinayetlerinin daha da artmasına neden oldu. Ve Özgecan’dan bu yana ‘644’ kadın kardeşimiz erkekler tarafından öldürüldü” açıklamasında bulundu.

 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım da, Özgecan Aslan’ın katledilişinin 2. yılına ilişkin mesaj yayımladı. Erdoğan “Tam iki yıl önce vahşi bir cinayet sonucu genç yaşında hayatını kaybeden #ÖzgecanAslan kızımızın acısı yüreğimizde hala çok derin, çok taze. Biricik kızımız Özgecan’ı bu vesileyle rahmetle yad ediyor, kadına yönelik şiddetin ülkemizde ve tüm dünyada son bulmasını diliyorum” derken, Yıldırım “2 yıl önce cinayete kurban giden gencecik kızımız #ÖzgecanAslan’ı rahmetle anıyorum. Üzerinden yıllar geçse de acısını asla unutmayacağız. #ÖzgecanAslan’ın acısını yüreğimizde hissederken, kadına yönelik şiddete karşı ilgili kurumlarımızla birlikte mücadelemizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

 

 

(Birgün)

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.