ManşetTürkiye

Ankara Üniversitesi’nden ihraç edilen akademisyenlere polis müdahalesi

0

Ankara Üniversitesi’nden ihraç edilen hocalar bugün yapılacak protesto öncesi polisin müdahalesiyle karşılaştı. Hocaları polisin elinden öğrencileri aldı.

Artı Gerçek’ten Sibel Hürtaş’ın haberine göre Ankara Üniversitesi’nde Kanun Hükmünde Kararnamelerle ihraç edilen hocalar için bugün yapılacak protesto öncesi, kampüse girişler polis tarafından engellendi. Sabah saatlerinde kampüse gelenlerin okula girişi Çevik Kuvvet ekiplerince engellendi.  İhraç edilen hocalar, öğrencileri ile birlikte okula girmek istedi. Bu sırada Ana Kampüs girişindeki güvenlik noktasında gergin anlar yaşandı. Akademisyenleri kampüse almak istemeyen polis, içeri girmek için ısrar eden akademisyenleri gözaltına almak istedi. Öğrencileri hocalarını polisin elinden aldı.

Bu sırada bir sivil polis ihraç edilen akademisyenlerden Hukuk Doktoru Cenk Yiğiter’e yumruk attı. Ona sahip çıkan akademisyenleri de gözaltına almaya çalıştı. Büyük eylem öncesinde, Kampüs çevresinde çok sayıda TOMA ve çevik kuvvet ekipleri bekletiliyor. Ankara Üniversitesi’den KHK ile ihraç edilen 72 akademisyen “Buradayız, Gitmiyoruz” diyerek, bugün eylem kararı almıştı.

Kampüs önünde şiddet gören Hukuk Doktoru Cenk Yiğiter, yaşananları şöyle anlattı:

Hukuk Doktoru Cenk Yiğiter

“Ben kampüsteydim. Ancak kampüse ziyaretçilerin girişi engelleniyordu. Kampüsün güvenlik görevlileriyle konuyu konuşurken yanımıza gelen sivil giyimli biri geldi. ‘Siz kimsiniz’ dedim, ‘sanane lan’ diyerek yumruk attı. O sırada kampüs güvenlik amiri Aslan Bey hemen yanımdaydı. Tüm olanlara şahittir.

Daha sonra polisler beni gözaltına almaya çalıştılar. Öğrenciler ve arkadaşlarım beni vermek istemediler. Sonra hepimiz darp edildik. Çevik tarafından tehditlerle 200 metre sürüklendik. Bu sırada bir polis amiri Sendika Şube Yürütme üyemiz Aysun Gezer’i tehdit etti. ‘Senin ne olduğunu biliyoruz. Hepinizle görüşeceğiz’ dedi.”

Cenk Yiğiter, kampüse giriş yasağı emrini rektörün verdiğini belirterek, şunları söyledi:

“Kampüse giriş yasağı emrini veren Rektör Erkan İbiş’tir. Bu İbiş’in emriyle kampüs girişinde bugün hocalar, öğrenciler dövüldü. Ben yumruklandıktan sonra bana yumruk atan sivil polis kampüsün içindeydi ben dışındaydım. Biz üniversitelerimizden vaz geçmeyeceğiz. Hiçbir yere gitmeyeceğiz.”

 

(Artı Gerçek)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.