EğitimManşet

SBF’de lisansüstü öğrenciler Rektör İbiş’i istifaya davet etti

0
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Önceki gece yayınlanan KHK’yla çok sayıda öğretim üyesinin üniversiteden atıldığı Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde (Mülkiye) akademisyenlerin ihracına lisansüstü öğrencileri de tepki gösterdi.

Öğrencileri yaptıkları açıklamada tezlerin yazılamaz, derslerin yapılamaz hale geldiğini ve mağdur olduklarını belirterek Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş’i istifaya davet ettiler.

Açıklama şöyle:

 

Prof. Dr. Erkan İbiş’i İstifaya Davet Ediyoruz

Biz, Ankara Üniversitesi SBF lisansüstü öğrencileri; bu fakülteyi, köklü geleneğine olan inancımız doğrultusunda bu geleneğin taşıyıcısı olan hocalarımızdan dersler almak ve onlarla çeşitli akademik çalışmalar yapmak maksadıyla tercih ettik. Fakat OHAL dönemi fırsat bilinerek çıkarılan KHK’lar, bu geleneğin sürdürülmesini ve eğitim sürecimizi hocalarımızın çoğunu ihraç ederek imkansız kılmıştır. Bu adaletsiz ihraçlar sadece hocalarımızı değil, lisans ve biz lisansüstü öğrencilerini de mağdur etmektedir. Bu mevcut durumda tezler yazılamaz, dersler yapılamaz hale gelmiştir.

YÖK’ten yapılan açıklamaya göre ihraç edilen akademisyenler bizzat üniversite yönetimleri tarafından belirlenmektedir. Bu yüzden sınavda hak kazanarak elde ettiğimiz lisansüstü öğrenciliğimiz boyunca bize taahhüt edilen akademik koşulların imkansız hale getirilmesinin sorumlusu olarak gördüğümüz başta Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş olmak üzere bu kararların alınmasında dahli bulunan herkesi istifaya davet ediyoruz.

Üniversiteler binalardan ibaret değildir. Haksız yere ihraç edilen hocalarımız görevlerine iade edilmelidir. Bu taleplerimizi hep beraber dile getirmek ve tartışmak için Cebeci’deki tüm lisansüstü öğrencilerini 10 Şubat Cuma günü saat 12’de arka bahçeye çağırıyoruz.

AÜ SBF Lisansüstü Öğrencileri

 

(Yeşil Gazete)

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.