Doğa MücadelesiManşet

Şişli Belediyesi’nden Maçka Parkı’ndaki inşaata itiraz

0

Şişli Belediyesi, Maçka Parkı’ndaki inşaat ile ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yaptığı itirazda parkın nefes alma ve afet toplanma alanı olduğuna dikkat çekti.

İstanbul’da Dolmabahçe ile Levazım arasında yapılacak karayolu tünelinin Maçka Parkı’nda yapılmak istenen kısmıyla ilgili Şişli Belediyesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne itiraz etti.

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Şişli ne yazık ki, yeşil alanı çok az bir kent. Yeşil alanlar halkın hem nefes alma, hem de afet toplanma merkezleri olarak mutlak ihtiyacımız olan alanlardır. Şişlili komşularımıza karşı, bu alanları korumak, belediye başkanı olarak sorumluluğumdur.”

İnönü, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde, CHP’li meclis üyelerinin muhalefetiyle, oyçokluğuyla kabul gören projeye, Şişli Belediye Başkanlığı olarak yaptıkları itirazları da şu şekilde sıraladı:

* Maçka Parkı 1940’lı yıllardan beri, kent sakinlerinin dinlenmek ve spor faaliyetlerini gerçekleştirdiği, yıllanmış bitki dokusuyla kentin nefes aldığı çok önemli bir park. Teklif planda tünel giriş çıkışlarıyla ve izlediği güzergâhla, parkın üzerindeki ağaç ve bitki örtüsü ve fonksiyon alanlarının önemli ölçüde zarar göreceği düşünülmekte.

* Maçka Parkı, İstanbul’da meydana gelebilecek bir deprem afetine karşı Şişli ilçesi sınırlarında çadır kent alanı olarak kullanılacak ve “Afet Toplanma Alanı” olarak belirlenmiş bir park.

* Teklif plan, “Tarihi ve Kentsel Sit Alanı” sınırından geçmekte. Sit alanı dahilindeki Maçka Parkı’na ve hem de Maçka Caddesi güzergahında yer alan Tarihi Maçka Maden Fakültesi, Maçka Teknik Lisesi vb. önemli tarihi nitelikli binalara zarar vereceği düşünülmekte.

 

(Bianet)

You may also like

Comments

Comments are closed.