ManşetSivil Toplum

Onur Yaser Can Davası’nda ailenin özel bilirkişi raporu talebi kabul edildi

0

Onur Yaser Can’ın karakoldaki işkencenin ardından intihar etmesi sonucu polislere açılan evrakta sahtecilik davasının yedinci duruşmasında ailenin imaj kaydı ve özel bilirkişi raporu talebi kabul edildi.

Onur Yaser Can’ın karakoldaki işkencenin ardından intihar etmesi sonucu polislere açılan evrakta sahtecilik davasının yedinci duruşması bugün İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Mahkeme, Can ailesinin Ulusal Kriminal Büro’nun hazırladığı imaj kaydının kopyasının kendileri ile paylaşılması ve mahkemeye sunmak üzere özel bilirkişi raporu almaları taleplerini kabul etti. Dava 31 Mayıs saat 10.30’da devam edecek.

Duruşmanın ardından açıklama yapan Onur Yaser Can’ın babası Mevlüt Can “Altı yıldır bu mücadeleyi veriyoruz. Gerekirse bir altı yıl daha olsa yine sürdüreceğiz. Annesinin dediği gibi ‘Ona haksızlık yapıldığını herkes bilecek’. Oğlumuz annemiz geri gelmeyecek ama onlar bunu hesabını verecekler” dedi.

Polislerin resmi belgede sahtecilik yapmasıyla ilgili bilirkişi ‘Ben bunu yok ettim ama narkotikte kopya bıraktık’ diyor ama narkotik ‘bende yok diyor’. Örgütlü biçimde bu kopyaya bilgisayar imaj kaydına ulaşmamızı engelliyor şeklinde konuşan Mevlüt Can, ” Demek ki Onur Yaser’in yazdığı notun doğruluğu ortaya çıktı. Zorla ona belgeler imzalatılmış, 8 gramlık esrarla yakalanan Onur Yaser esrar satan ve uzun süre hapishanede kalacak pozisyona sokuluyor. Ölene dek bu kulağına fısıldanıyor. İçeri girdiğinde kendisine itiraf ettirilmek için yapılan işkencenin ortaya çıkmaması için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. İşkence olayını ispatlamak zor bir şey. Karakollara kamera kaydının konulması esas iken, bunu yapmamak ve narkotik biriminde sorgu odasında kameranın olmadığını söylemek aslında işkenceyi saklamak için yalan söylemektir.” dedi.

Onur Yaser Can, 2010’da Narkotik Şube’de iki defa ifade verdikten sonra kötü muamele ve çıplak aramaya maruz kalıp üçüncü kez ifadeye çağrılınca intihar etti. Ardından, annesi Hatice Can da Mart 2014’de intihar etti.

Onur Yaser Can öldüğünde 28, annesi Hatice Can 57 yaşındaydı.

 

(Bianet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.