Hayvan HaklarıManşet

Giresun’da köpeğin üzerini montuyla örten işçiye ödül

0

Giresun’da montunu kar altındaki sokakta bir köpeğin üzerine örterken görüntülenen belediye işçisi Bülent Kalpakçıoğlu’na yeni bir mont ve altın hediye edildi. Kalpakçıoğlu’na ayrıca takdir belgesi verildi. İşçi “Gözlerime bakınca içimden montu üzerine örtmek geldi. Altı üstü bir mont. Hiç tereddüt etmedim. Bunları herkesin yapması lazım” dedi.

Giydiği montu çıkartarak kar altındaki sokakta bir köpeğin üzerine örterken görüntülenen belediye işçisi Bülent Kalpakçıoğlu’na Giresun Belediyesi tarafından yeni bir mont ve altın hediye edildi. Kalpakçıoğlu’na ayrıca takdir belgesi verildi.

Dairesinin önünden ayakkabıların çalınması üzerine bir apartman sakini hırsızı bulmak amacıyla güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye başladı. Giresun Belediyesi işçisi Bülent Kalpakçıoğlu’nun kar altındaki sokakta bir köpeğe önce yemek verdiği ardından da üzerine montunu örttüğü anlar da bu görüntülerin incelenmesi üzerine ortaya çıktı.

Görüntülerin sosyal medyada kısa sürede yayılması üzerine Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Kalpakçıoğlu’na takdir belgesi verdi, yeni bir mont ve altın hediye etti.

Kalpakçıoğlu, olayla ilgili olarak şunları söyledi:

“İlimiz son günlerde yoğun kar yağışı altındaydı. Belediye Başkanımızın talimatları doğrultusunda sokak hayvanları için yem, barınma ve battaniye desteği çalışmalarında bulunduk. Sokakta gördüğüm bir köpek üşüyordu ancak battaniye kalmamıştı. Yemi verdikten sonra gözlerime bakınca içimden montu üzerine örtmek geldi. Altı üstü bir mont. Hiç tereddüt etmedim. Bunları herkesin yapması lazım. Onların da canı var. Yemeğe, ısınmaya, barınmaya ihtiyaçları var. Herkesin bu konuda duyarlı olmasını istiyorum. Bunlar bizim temel insanlık görevimizdir.”

 

(Al Jazeera, DHA)

You may also like

Comments

Comments are closed.