İklim ve Enerji

[İklim İçin] Onlar alçaldıkça biz yükseleceğiz

0

Trump’ın geçiş döneninde Çevre Koruma Ajansı (Environmental Protection Agency-EPA) Başkanlığını yürüten ve şu anda da Trump’ın danışmanlığını yapan Myron Ebell “yeşil hareket, modern dünyada özgürlüğün ve refahın en büyük tehdidirdedi. Myron Ebell, iklim aktivistlerince gezegenimizi mahvetmek suçundan aranan bir iklim inkarcısı. Yeşil hareketten olduğum için daha çok gurur duyduğum bir gün olmamıştı.

Ebell aynı zamanda Amerikan halkının uzmanlardan bıktığını, uzmanların iklim politikaları konusunda yanlış olduğunu ve de uzman takımının kibirli, kendini beğenenlerle dolu olduğunu söyledi.

Şu an Çevre Koruma Ajanası’nın Başkanlığını yürüten eski ExxonMobil CEO’su Rex Tillerson, ABD’nin Paris İklim Anlaşması konusunda masada kalması gerektiğni söylerken, Ebell Trump’a oy verenlerin ABD’nin o masadan kalkması için oy verdiğini ve de Trump’ın seçim vaadini tutarak Paris İklim Anlaşması’ndan çıkmasını beklediğini söyledi.

26 Ocak’ta yayınlanan Associated Press’in haberine göre Trump yönetimi Çevre Koruma Ajansı’na bilimsel araştırmalarının halka açıklanmadan önce siyasal büro çalışanları tarafından incelenmesini şart koştu. Şu anda Çevre Koruma Ajansı çalışanlarının “içeriden” bildirdiğine göre tüm sosyal medya paylaşımları, websitesi güncellemeleri, bilimsel raporların, araştırmaların açıklamaları vs. olmak üzere tüm iletişim faaliyetleri durdurulmuş durumda.

Badland Ulusal Parkı’nın twitter hesabından iklim değişikliğiyle ilgili yaptığı paylaşımlar sansürlendi:

Trump yönetiminin çarpıttığı bilgilerden bir tanesi de “Önce Amerika Enerji Planı” ve istihdam planlarında söylediği fosil yakıt endüstrisini canlandırarak istihdam yaratılabileceği bilgisi. Bu konuya geçen hafta değinmiştik. Trump yönetimi Obama’nın iptal ettiği Keystone XL boru hattını başkanlık kararnamesi ile yeniden canlandırmıştı. Trump yönetimi boru hattı projesinin 28,000 iş yaratacağını iddia ediyorken, gerçekte sadece 35 kalıcı iş imkanı yaratacağı ortaya çıktı.

Şu anda ABD’de iklim değişikliği hakkında bir yayın yasağı veya yalan bilgi propogandası olduğunu söylemek mümkün.

“Savaş barıştır, özgürlük köleliktir, cahillik güçtür.” (Orwell, 1984)

İklim aktivistleri ise bu yayın yasağını takiben başlattıkları sosyal medya kampanyası ile #climatefacts (iklim gerçekleri) etiketini twitterda en çok konuşulan konu haline getirdi.  Ayrıca 29 Nisan 2017, Cumartesi günü de Halkların Küresel İklim Yürüyüşü günü olarak belirlendi.

İklim İçin radyo programı her Salı saat 10.00’da Açık Radyo’da yayınlanıyor. 31 Ocak 2017, Salı günü Ömer Madra ile yukarıda yazanları ve daha fazlasını konuştuk. Programı buradan dinleyebilirsiniz.

You may also like

Comments

Comments are closed.