Doğa MücadelesiManşet

2016 Altın Testere ödülü doğaya ve kente en çok zararı veren Cengiz Holding’in

0

Kuzey Ormanları Savunması‘nın 2016’nın son günlerinde başlattığı Altın Testere oylaması sonuçlandı. Cengiz Holding oylamaya katılan kullanıcıların takdiriyle bu toprakların gördüğü en acımasız girişimci, yatırımcı ve müteahhit olarak açık arayla Altın Testere’yi hak etti.

Kuzey Ormanları Savunması‘nın organize ettiği Altın Testere oylaması sonuçlandı. Bu yıl Altın Testere Cengiz Holding’e gitti.

Oylamaya katılan diğer adaylar ve ilk 10’a giren holdingler ise şöyle:

2. Nurol İnşaat
Ilısu Barajı ve HES, Marmaray, Kürtün Barajı ve HES, Oymapınar Barajı ve HES.

3. Ağaoğlu Şirketler Grubu
Maslak 1453 Konut Projesi, Ağaoğlu My Home Ayazağa, İstanbul Finans Merkezi, My World Europe, My Home Yeşil Maslak, My Office Ataşehir, My Towerland, My Office Gold, My Prestige.

4. Limak Holding
İstanbul 3. Havalimanı ve 3. Köprü, Yusufeli Barajı ve HES, Uzunçayır Barajı ve HES, Tatar Barajı ve HES, Pembelik Barajı ve HES, Alkumru Barajı, İğneada Çimento Limanı.

5. Kolin İnşaat
İstanbul 3. Havalimanı ve 3. Köprü, Kuzey Marmara Otoyolu bağlantı yolları, Soma Termik Santrali, Yusufeli Barajı ve HES.

6. Çalık Holding
Tarlabaşı Kentsel Yenileme Projesi, Fener Balat Dönüşüm Projesi, Çatalağzı Termik Santrali, Adacami HES, Çankırı Orta Termik Santrali, Metropol İstanbul, Şehrizar Konakları, Çöpler Altın Madeni.

7. Kalyon İnşaat
İstanbul 3. Havalimanı, Taksim Yayalaştırma Projesi, İstanbul-Şile-Ağva Yolu, Melen İshale Hattı.

8. Hattat Holding
Diamond of İstanbul, Amasra Hema Termik Santrali, Bartın Termik Santrali, Kireçlik Termik Santrali.

9. Doğuş Holding
Galataport (Salı Pazarı Limanı), Fatih Ormanı Parkorman Projesi, Boyabat HES.

10. Alarko Holding
Karabiga Termik Santrali, Fındıklı Parkı-Beşiktaş Metro Hattı Projesi, Karakuz Barajı ve HES, Tohma HES, Berdan HES, Hasanlar HES.

Açık arayla birinci olması şaşırtmadı

Kuzey Ormanları Savunması’nın Alten Testere Ödülleri ile ilgili yaptığı açıklama şöyle:

2016 yılının son günlerinde Kuzey Ormanları Savunması olarak başlattığımız “2016 Altın Testere Ödülü” oylaması sonuçlandı, ödül sahibini buldu: Cengiz Holding. Şaşırdık desek yalan olur elbette. Her geçen gün yeni bir yağma projesiyle adını duymaya alıştığımız, adı “ülkenin sahibi”ne çıkmış Cengiz Holding oylamaya katılan yaşam dostlarının da takdiriyle bu toprakların gördüğü en acımasız girişimci, yatırımcı ve müteahhit olarak açık arayla bir Altın Testere’yi hak etti! Bu vesileyle Cengiz Holding’in icraatlerini hatırlatalım: İstanbul 3. Havalimanı ve 3. Köprü, Cerattepe Altın Madeni, Akkuyu Nükleer Santrali, Karabiga Termik Santrali, Yusufeli Barajı ve HES, Ilısu Barajı ve HES, İstanbul Maltepe Dolgu Projesi, Hüseyin Avni Paşa Korusu ve dahası ve tabi ki telefonlardan millete sövmeleri!
Oylamada başa oturan Cengiz Holding toplam oy sayısının yaklaşık yüzde 50’sini aldı. En yüksek oyu alan şirketler arasında ikinci sırada Ilısu Barajı ile Hasankeyf’i sulara gömmeye niyetli Nurol İnşaat, üçüncü sırada ise kaçak Maslak 1453 ile Fatih Ormanı’na gölge düşüren Ağaoğlu Şirketler Grubu yer alıyor.

 

(Birgün)

You may also like

Comments

Comments are closed.