Haber HattıManşetSivil Toplum

‘Bu iş başka’ film gösterimi ve paneli 19:00’da Kolektif House Levent’de

0

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali’nin (SYFF) ‘dönüştüren belgeselleri’nden ‘Bu İş Başka’ filmi bugün (17 Ocak) Kolektif House Levent’de gösterilecek. Ücretsiz gösterimin hemen ardından ‘Türkiye’de başka iş mümkün mü’ başlıklı bir panel gerçekleşecek.

Bu İş Başka, kapitalizme ve onun tesadüfi başarısına provokatif bir bakış açısı sergiliyor. İş dünyasının değişen coğrafyasını ve bilinçli kapitalizmin yükselen gelgitlerini, iş dünyasına insancıllığı geri getirmek isteyen ve bunun için yenilikçi yöntemler geliştiren yerel girişimcilerin hikayelerini anlatıyor.

Film gösteriminin ardından gerçekleştirilecek ‘Türkiye’de başka iş mümkün mü?’ başlıklı panel “B Corp nedir? B Corp hareketi ülkemizde nasıl ilerliyor? Neler yapıyorlar? İyilik için üretmek mümkün mü? Sosyal fayda odaklı ürünler nasıl tasarlanır?” soruları tartışılacak. Panelin moderatörü Kelebek Etkisi Derneği’nden Emrah Kurum, panelistler ise Mikado Consulting’den Elif Urgan, Social MakerLab’den Özge Özmen ve S360’tan Simge Aydın olacak.

Yer: Kolektif House Levent
Tarih: 17 Ocak 2017
Filmin başlangıç saati: 19.00
Panelin başlangıç saati: 20.15

Film hakkında bilgi:

İsim: Bu İş Başka / Not Business As Usual
Çeviren: Tolga Tutar ve Didem Karpuzcu
Yıl: 2014
Süre: 62 dk
Dil: İngilizce, Türkçe altyazı

Bu film Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali 2014 seçkisindendir.

 

(Yeşil Gazete)

More in Haber Hattı

You may also like

Comments

Comments are closed.