Kültür-SanatManşet

Juan Mayorga’nın “Ebedi Barış”ı Entropi Sahne’de

0
Ebedi Barış - Entropi Sahne - 2016

Entropi Sahne, 2016/2017 tiyatro sezonunu, 1 Ekim Cumartesi günü, Yabancı Sahne ile ortak yapıp olarak sahnelediği Sarah Kane’nin (3 Şubat 1971 – 20 Şubat 1999) “4:48 Psikoz” adlı oyunu ile açtıktan sonra, sezonun ikinci yapımı olarak, İspanyol tiyatro oyun metni yazarı Juan Mayorga’nın, Immanuel Kant’ın (22 Nisan 1724 – 12 Şubat 1804) aynı adlı denemesinden esinlenerek yazdığı bol ödüllü tiyatro oyunu “Ebedi Barış”ın Türkiye prömiyerini, 5 Ocak Perşembe günü saat 20:30’da Kadıköy Entropi Sahne’de yapıyor.

Ebedi Barış – Entropi Sahne – 2016

Oyun, Yurdaer Okur’un : genel sanat yönetmenliğinde, Canan Şahin’in İspanyolcadan yaptığı : Türkçe çevrisi – Ali Cem Köroğlu’nun : sahne ve giysi tasarımı – Fatih Veli Ölmez’in : oyun müziği –  Ebru Emre Akpınar, Zeynep Güngörenler ve Fatih Yağcı’nın : reji asistanlığı ve Yunus Emre Bozdoğan’ın rejisi ile sahneleniyor.

Oyunda : Rüçhan Çalışkur, Burak Demir, Serdar Yeğin, Olgun Toker, Baran Güler rol alıyor.

Oyun Hakkında

Afiş

Bilinmeyen bir yerde üç farklı cinsten köpek değerli beyaz tasmayı elde ederek anti-terör uzmanı olmak için mücadele ederler. Peş peşe maruz kaldıkları testler günümüzün en dikkat çekici etik ve politik çelişkilerini ortaya çıkarır.

Oyunun Kadrosu

Juan Mayorga

Yazan: Juan Mayorga

Çeviren: Canan Şahin

Yöneten: Yunus Emre Bozdoğan

Sahne ve Güysi Tasarımı: Ali Cem Köroğlu

Oyun Müzik: Fatih Veli Ölmez

Asistanlar: Ebru Emre Akpınar, Zeynep Güngörenler, Fatih Yağcı

Ses Kumanda: Mahmut Eker

Video: Deniz Demir

Oynayanlar

Rüçhan Çalışkur

Burak Demir

Serdar Yeğin

Olgun Toker

Baran Güler

Oyun Takvimi

5 Ocak Perşembe 20:30 – Kadıköy Entropi Sahne

7 Ocak Cumartesi 20:30 – Kadıköy Entropi Sahne

19 Ocak Perşembe 20:30 – Kadıköy Entropi Sahne

20 Ocak Cuma 20:30 – Kadıköy Entropi Sahne

21 Ocak Cumartesi 20:30 – Kadıköy Entropi Sahne

Türkiye’de sahnelenen Juan Mayorga oyunları

“Hamelin”

Hamelin – Yeni Metin Yeni Tiyatro Projesi – GalataPerform

Juan Mayorga’nın Türkiye’de, sahnelenen ilk oyunu, Mayorga’nın 2006 yılında, “Fareli Köyün Kavalcısı” masalından esinlenerek, burjuva bir adamın yoksul bir ailenin güvenini kazandıktan sonra çocuklarına gerçekleştirdiği cinsel tacizi anlattığı “Hamelin” 2010/2011 tiyatro sezonunda, Yeşim Özsoy’un “Yeni Metin Yeni Tiyatro” projesi kapsamında, Galata Perform tarafından, 4 Haziran ve 5 Haziran günleri İstanbul Pera Müzesi’nde, Mark Levitas’ın İspanyolca’dan yaptığı çeviri ve rejisi ile okuma tiyatrosu olarak sahnelenmişti.

Oyunda : Serhat Kılıç, Funda Şirinkal, Funda Eryiğit, Somer Karvan, Ayşe Burcu Eren, Onur Demircan, Nazlı Bulum, Ulaş Akşit, Mert Özekici, Okan Urun, Serkan Çetinkaya “oyun metin okuma performası” yapmıştı.

Juan Mayorga, bu sahnelemeye, “Yeni Metin Yeni Tiyatro” projesi kapsamında, GalataPerform’un davetlisi olarak katılmış ve iki gösterinin ardından, katılımcılarla, Pera Müzesi sahnesinde bir söyleşi yapmıştı.

“Kaplumbağa”

​Kaplumbağa – Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu

Juan Mayorga’nın, Türkiye’de sahnelenen bir diğer oyunu olan ve savaşların, ilerlemenin, devrimlerin altında yatan şaşırtıcı olayları konu edindiği “Kaplumbağa” adlı eseri, 2012/2013 tiyatro sezonunda, Hazal Kaya’nın dramaturjisi – Şirin Dağtekin’in : giysi tasarımı – Ali Porazoğlu’nun : sahne tasarımı, serbest uyarlaması ve rejisi ile Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu tarafından, 29 Nisan Pazartesi günü saat 20:30’da Kadıköy Halk Eğitim Merkezi prömiyer yaparak sahnelenmişti.

Oyunda : Ali Poyrazoğlu, Bülent Kayabaş, Özdemir Çiftçioğlu, Nur Gürkan, Alize Ertem, Anıl Ayvalıoğlu, Kıvanç İvriz, Ünal Hoşhal, Temel Yapıcı, Damla Gerçekerler, Günce Mutlu, Arif Diren, Faruk Öksüz rol almıştı.

Juan Mayorga’nın “Ebedi Barış” adlı oyunu, 2016/2017 tiyatro sezonu boyunca, Entropi Sahne tarafından, yerleşik olarak Kadıköy Entropi Sahne’de, yurt içi turneler vesilesi ile de Türkiye’nin farklı yerlerindeki tiyatro sahnelerinde seyirci ile buluşacak.

 

Haber: Murat Akdağ

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.