ManşetUlaşım

İzmir, 2016’nın son Critical Mass turunda da Saat Kulesi’nde buluştu

0

2016 yılının son Critical Mass’i Critical Mass #78, 30 Aralık Cuma günü gerçekleştirildi. Her zaman olduğu gibi saat 18.30’da itibaren Konak Meydanı’nda Saat Kulesi yanında toplanan bisiklet kullanıcıları 19.00 itibariyle Critical Mass turuna başladılar. Toplanma esnasında İzmir Müzisyenler Derneği’nin mini konseri ile keyifli anlar yaşandı.

19.00’da şehrin trafik yoğunluğunun olduğu bulvarlara doğru yol alan bisiklet kullanıcıları, sırasıyla Fevzipaşa Bulvarı, 9 Eylül Meydanı ve Gazi Bulvarı , Cumhuriyet Bulvarı, Cumhuriyet Meydanı, Şehit Nevres Bulvarı, Montrö Meydanı, Şair Eşref Bulvarı, Alsancak Garı, Talatpaşa Bulvarı ve Gündoğdu Meydanı boyunca sürdü. Yaklaşık bir saat süren sürüş yüzün üstünde katılımcı ile gerçekleşti. Gündoğdu Meydanı’nda Konak Belediyesi’nin çay ikramı ile son bulan sürüş renkli görüntülere sahne oldu.

Yeni yılın gelişinin kutlandığı 31 Aralık’ın bir gün öncesine denk gelmesi sebebi ile bisikletliler yeni yıla uygun kostümler, süsler ve şapkalar ile katıldılar tura. Tura ayrıca bir müzikli romörklü bisikletin de eşlik etmesi ile tur boyunca müzik yayını yapıldı.

Gezi amaçlı değil ulaşım amaçlı bisiklet yolu istiyoruz!

“Gezi amaçlı değil ulaşım amaçlı bisiklet yolu istiyoruz” pankartı ile yapılan sürüşte İzmirli bisikletçiler şunları dile getirdi.

“Kıyı şeridine hapsolmuş,  yerel yönetimin ulaşım politikalarına ve ulaşım bütçesine dahil etmediği, halen gezi aracı olarak baktığı bisiklete ulaşım amaçlı olarak şehir içi yollarda yer açılmasını istiyoruz. Bisiklet yollarının rekreasyon alanının bir öğesi olarak değerlendirilmediği, ulaşım ve karbon emisyonu planlarına dahil edildiği bir anlayışa yerel yönetimi davet ediyoruz.

Avrupa’da bir çok şehirde bir ulaşım hamlesi olarak değerlendirilen bisiklet yolları, ulaşım planları içinde onlarca km olarak, şehri boydan boya geçen akslar şeklinde telaffuz edilirken şehrimizde halen yeşil alanların bir süsü olarak 400m – 800m gibi uzunluklarda yapılır durumdadır. Bu da bisiklete bakışın halen ulaşım odaklı olmadığının en belirgin özelliğidir. Bu isteklerimiz dile getirmek için her ay Critical Mass sürüşünde yollardaki demokratik ulaşım hakkımız için bisiklet süremeye devam edeceğiz.”

Bisiklet kullanıcıları Ocak ayının son 27 Ocak Cuma günü yapılacak olan Critical Mass #79’da daha fazla bisiklet kullanıcısı ile daha eğlenceli şekilde herzamanki buluma yerleri olan Konak Meydanı’nda 18.30’da buluşmak üzere Gündoğdu Meydanı’ndan ayrıldılar.

Critical Mass’i Facebook üzerinden facebook.com/groups/cmizmir/ adresinden takip edebilirsiniz.

 

Haber: Tanzer Kantık

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.