İklim KriziManşet

İklim değişikliği Akdeniz’i vuruyor: Mersin sele teslim

0

Mersin’de dün geceden beri etkili olan kuvvetli yağışlar sele neden oldu. Kentin ana yollarını basan sular nedeniyle vatandaşlar otomobillerinin içinde mahsur kaldı.

Kentte su basan ana yollar nedeniyle trafik dururken, araçlarında mahsur kalan yüzlerce vatandaşa itfaiye ekipleri yardım etti. Çok kuvvetli yağışın etkili olduğu il merkezindeki Mezitli, Akdeniz, Yenişehir ve Toroslar ilçelerindeki tüm okullarda eğitime bugün ara verilirken, vatandaşlar, sosyal medyada okulların geç tatil edilmesine tepki gösterdiler.

Mersin Büyükşehir Belediyesi de yaptığı uyarıyla, “Dün geceden beri etkisini gösteren sağanak nedeniyle oluşan olumsuz durumlardan etkilenmemek için vatandaşların gerekmedikçe evlerinden dışarı çıkmamaları önemle rica olunur” çağrısında bulundu.

Öte yandan, kentte eski sahil beldeleri Limonlu ve Kocahasanlı da deniz kıyısındaki parklar, dalga yüksekliğinin 5 metreyi geçmesi dolayısıyla su altında kaldı.

Sel gibi aşırı hava ve iklim olaylarının sıklığı ve şiddeti iklim değişikliği nedeniyle bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de de artış gösteriyor. Türkiye iklim değişikliğinden en çok etkilenen bölgelerden biri olan Akdeniz iklim kuşağında yer alıyor. 2016 yılı tüm zamanların en sıcak yılı olmuştu.

(Hürriyet, Yeşil Gazete)

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.