LGBTİ+Manşet

Tayvan’da eşcinsel evlilikler yeniden gündemde

0

Tayvan’da parlamentonun eşcinsel evliliğe olanak tanıyan yasa tasarısını yeniden gündemine alması tasarı karşıtlarını ve yanlılarını sokağa döktü.

Tasarı karşıtları başkent Taipei’deki gösterilerde söz konusu düzenlemenin ülkenin sosyal yapısına zarar vereceğini savundu:

“Geleceğe dair ciddi endişelerim var. Çünkü toplum ailenin kadın ve erkek, karı ve kocadan oluştuğu bir sisteme dayanmalı. Uzun süredir ülkemiz bu tür topluma dayalı ve bu değişmemeli.”

Taipei, düzenlemeye destek verenlerin eylemlerine de ev sahipliği yaptı. Aktivistler milletvekillerini “cesur” davranmaya çağırdı:

“Bence insanlar arasındaki karşılıklı sevgi son derece doğal bir şey. Bu yüzden birbirini seven insanların neden evlenemediğini bir türlü anlayamıyorum. Bu sevginin erkekler, kadınlar ya da eşcinseller arasında olması durumu değiştirmemeli. Bu yüzden tepkimizi ortaya koymalıyız.”

Eşcinsellerin evlenmesini yasal hale getiren düzenleme daha önce de parlamentonun gündemine gelmiş ancak milletvekillerinden gerekli desteği görememişti.

 

(Euronews)

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.