Doğa MücadelesiManşet

Belgrad Ormanı’nda işaretlenen ağaçlar dekovil tramvay hattı için mi şüphesi !

0

İstanbul’un ciğerleri olan Kuzey Ormanları’nın ana gövdesi konumundaki Belgrad Ormanı’nda bazı ağaçlara işaret konuldu. BirGün’ün haberine göre Ayvadbendi mevkindeki ağaçlar kırmızı ve mavi olarak işaretlendi. İşaretlemenin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin dekovil tramvay hattı için yapıldığı düşünülüyor.

Projesinin Belgrad Ormanları’nı ilgilendiren kısmı henüz meclise sunulmayan hattın durakları Mithatpaşa, Ayvadbendi, Yovankoru, Ağaçlı, Odayeri ve Göktürk olarak açıklanmıştı. Ayvadbendi mevkinde bulunan ve yan yana saf tutan ağaçların bir kısmı kırmızı bir kısmı ise maviyle işaretlendi. Bazı ağaçlar ise numaralandırıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), ‘Haliç – Karadeniz Sahra Hattı’ olarak anılan tramvay hattını, Haliç-Kemerburgaz Dekovil hattı olarak yeniden hayata geçirmek istiyor. Hazırlanan projenin ilk kısmı İBB’de oybirliği ile kabul etti. Kabul edilen bu kısmı Haliç-Kemerburgaz hattını projelendiriyor. Belgrad Ormanları’ndan geçecek ikinci kısmı ise henüz meclise sunulmadı. Nostaljik-turistik gezilere ve toplu taşımaya hizmet verme iddiasıyla yapılmak istenen hat için 13 Ocak’ta ihale gerçekleştirilicek.

Projenin Belgrad Ormanları’nda ciddi tahribat yaratacak. Yaşam savunucuları, Belgrad Ormanı’nın su kaynakları, doğal dokusu, bitki örtüsü ve canlılarıyla bir bütün olduğunu belirtiyor ve ormanın raylarla bölünmesinin hiçbir gerekçeyle kabul edilemeyeceğini belirtiyor.

 

(Birgün, Evrensel)

You may also like

Comments

Comments are closed.