Ekolojik YaşamManşet

Şişli Ekolojik Pazar’ın bu haftaki sürprizi: Zumbara Açık Pazar

0

Şişli Feriköy %100 Ekolojik Pazar’da bu hafta Zumbara var. Zumbara Açık Pazarı’nı 10 Aralık Cumartesi (yarın) 11:30 – 16:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Peki ne olacak yani bu “Zumbara Açık Pazar”ında diyenleriniz olacağını tahmin ederek aynı soruyu Zumbara Ekibi’nden Meltem Şendağ‘a yönelttik, o da Yeşil Gazete okurları için hem yarınki Pazar’ı hem de Zumbara’yı aktardı.

Şişli Feriköy %100 Ekolojik Pazar’ında Zumbara Açık Pazarı

Zumbara, zaman kumbarası anlamına geliyor, para yerine zamanın kullanıldığı, yetenek ve tecrübelerin paylaşıldığı alternatif bir ekonomik sistem.

Paranın yarattığı değer kavramını bolca sorgulamakla birlikte, zumbarada bizler, topluluğun gücüne ve değerine inanıyoruz. “Zaman” kavramı ait olduğu yerde, hayatın merkezinde olmalı diyoruz. Zamandan tasarruf ettikçe zamanın azalacağını düşünüyoruz. Birbirimiz için zaman harcadığımızda, kendimizde bulunan bilgi, beceri, yetenek ve tecrübeleri başkaları ile paylaştığımızda hayatımızı kolaylaştırıp, güzelleştirebileceğimize, sağlıklı ve güvenli topluluklar oluşturabileceğimize inanıyoruz. Aslında ihtiyacımız olana belki de zaten sahibiz diyoruz.

Bu anlayışı pratik ettiğimiz bir web sayfamız var: www.zumbara.com. Bununla beraber, çeşitli paylaşım alanları yaratarak birbirimizle tanışıp, evet bu mümkün, diyebilmek istiyoruz. Bunun için çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Burada size bahsedeceğim de bunlardan bir tanesi:

Bu cumartesi (10 Aralık) Buğday Derneği’nin düzenlediği Şişli Feriköy %100 Ekolojik Pazarı sizlerin katılımına açıyoruz. 11.30-16.00 arasında pazarda kendi yapmayı sevdiğiniz şeyleri, bilgi ve becerilerinizi sunabileceğiniz bir alan olacak. Müziğinizi, neşenizi, coşkunuzu, yapmayı sevdiğiniz şeyleri alıp gelebilirsiniz yani. Burada kendi pazar yerlerimizi yaratarak pazara gelen kişilerle paylaşımlarda bulunacağız. Belirli bir program yok, dilediğiniz zaman aralığında diğer kişilerin bilgi/beceri/yetenek ve tecrübelerinden faydalanabilir veya siz de kendi alanınızı açabilirsiniz. İçerik tamamen katılımcalara bağlı olacak. Önceden iletişime geçmek isterseniz bize yazın: [email protected] .

Etkinlik detaylarına buradan bakabilirsiniz.

Bir de, pazar yerleri aslında çok özel yerler. Şehrin bir nevi meydanları. Peki buraya gelip gidenler olarak, birbirimizle ne kadar bağ kuruyoruz? Her birimizin pazar yerinde sunacağı bilgi/beceri/yeteneklerimiz için alan yaratsak, pazar yerini hem paylaştığımız, hem sosyalleştiğimiz, birbirimize dokunabildiğimiz ve sağlıklı topluluklar kurabildiğimiz bir merkez olarak da tasarlayabilir miyiz?.. diye düşününce, böyle bir şey çıktı ortaya.

Bekliyoruz, görüşmek üzere!

Not: Etkinlik yeri İstanbul. Ancak belki diğer yerlerden okuyanlar da kendi yaşadıkları şehirde benzer bir etkinlik düzenlemek isterler. Böyle bir şey yapmak isterseniz tüm tecrübelerimizi paylaşmaya açığız, bize yazın! [email protected]

 

Haber: Meltem Şendağ

(Yeşil Gazete)

 

You may also like

Comments

Comments are closed.