ManşetSivil Toplum

‘Erişiyorsam Varım! İstanbul’sergisi İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü’nde

0

24-25 Kasım’da İstanbul ve Hacettepe Üniversitelerinin işbirliği ile düzenlenen ilk Engellilik Araştırmaları Kongresi’nin sonrasında, İsveç ve Türkiye’den 22 portre ve onların içten hayat hikâyeleriyle kurgulanan ‘Erişiyorsam Varım! İstanbul’sergisi, 5 Aralık Pazartesi günü (bugün) İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü’nde seyircileriyle buluşuyor. Sergi açılışında, İsveç Başkonsolosu Therese Hyden da bulunacak.

64

Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Sözleşmesi’ne göre, onurlu bir yaşam sürmek herkesin hakkı ve bu bağlam doğrultusunda tasarlanan sergide, değişik yaş ve engelli gruplarından kişilerin hayatlarını konu alan portrelere yer veriliyor. Bireylerin hikâyelerini inceleyerek günlük yaşamda karşılaştıkları zorlukları engelli bakış açısıyla anlama, toplum içinde eşit ve saygıdeğer bir yaşama sahip olmaları için, taleplerinin nasıl biçimlendiğine yakından bakma imkanını bize sunuyor.

“Erişiyorsam Varım!” sergisi; İsveç Enstitüsü, Ruh Sağlığında İnsan Hakları Girişimi Derneği (RUSİHAK), Engelli Kadın Derneği (ENGKAD) ve İsveç Konsolosluğu Kültür İşleri Bölümü’nün birlikte organize ettiği bir proje. Daha önce Çanakkale, Ankara ve İstanbul’un farklı mekanlarında görücüye çıkan sergi, bu kez de İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü ve İstanbul Üniversitesi Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin davetiyle güçlü bir işbirliği halinde gerçekleşecek.

Sergi, 5-16 Aralık 2016 tarihleri arasında İstanbul Üniversitesi Rektörlük Binası sergi alanında ziyaret edilebilir. Sergilenen portrelere ait fotoğraflar ve hikâyeler, görme engelli ziyaretçiler de düşünülerek sesli olarak betimlenmiş olup kulaklıklar vasıtasıyla ziyaretçiler sergiyi gezerken sesli betimlemeyi dinleyebilirler. Sergi açılış resepsiyonunda ise, işaret dili ile çeviri yapılacaktır. Toplumda fark yaratabilmek ve bu konuda bilinçlenmek isteyen herkes için görülmeye değer bir sergi niteliği taşıyor.

 

Haber: Emine Mine Bora

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.