ManşetTürkiye

TÜSİAD: OHAL bir an önce bitirilmeli, KHK ile yönetim son bulmalı!

0

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes, darbe girişiminde sonra ilan edilen OHAL’le kapsamında devam eden yönetimi eleştirerek “Bazı OHAL uygulamaları özellikle Anadolu’da ticari hayatı kötü etkiliyor. OHAL’in bir an önce kaldırılması, KHK ile yönetimin sonuna gelinmesini bekliyoruz. Toplumsal mutabakkalanat zemininin oluşturulması, birleştirici söylemlerin hayata geçirilmesini istiyoruz” dedi.

56

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes

Toplantıya katılan Başbakan Binali Yıldırım‘a seslenen Cansen Başaran Symes, “Batı’dan kaynaklanan ancak hemen toplumlarda ideal veya gerekli değerler olarak kabul edilen hukukun üstünlüğü, erkler arası güç dengesi, yargıın bireysel hak koruması, yargılamanın insan onuruna uygun şekilde yapılması AB’nin ortak paydalarıdır. Türkiye’nin bu konularda yıllar önce verdiği kararından dönmemesi gerekir. İdam cezası tartışmalarını bu bakımdan sakıncalı buluyoruz” diye konuştu.

Türkiye – Avrupa Birliği ilişkilerine de değinen Symes, “Muhataplarımızı duygusal tepkilere itecek bir dille eleştiri yöneltmek, ülkemizin çıkarları doğrultusunda değildir. AB ekonomi çerçevesinden çıkan bir Türkiye’nin kalkınma hedefleri sekteye uğrayabilir” dedi.

Symes, “Kurdaki hızlı yükseliş elbette yalnızca Türkiye’den kaynaklanmıyor, ancak en fazla değer kaybeden para biriminin TL olması üzerinde düşünmeliyiz. Ekonomimiz borçlarını ödeyebiliyor ama devamlılığı bize güç gözüküyor. Vatandaş ortak hafızasında ekonomik dalgalanmalar hep derin krizlerle örtüşüyor” görüşünü dile getirdi.

“Terörle mücadeleyi toplumsal bütünlüğümüzü, ülkemizi ilgilendiren Kürt meselesinden ayırmalıyız” görüşünü savunan TÜSİAD Başkanı Symes, “Yaşanan çatışmalar, toplumda huzursuzluklara neden olmaktadır. Teröre başvuranları tecrit edici bir söylem geliştirmesiyiz” dedi.

Orta Doğu’da devam eden çatışmalara da değinen Symes, çatışmaların uzun süre devam edeceğini belirterek “Orta Doğu uzun süre yaralarını saramayacak durumdadır, bunun panzehiri bellidir, o da laikliktir. 90 yıl önce kazandığımız bu önemli avantajımızı yitirmemiz, tersine üzerine titrememiz gerektiğini düşünüyorum” görüşünü savundu.

 

(T24)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.