DünyaManşet

Brezilyalı futbolcuları taşıyan uçak Kolombiya’da düştü

0

Brezilya’nın önde gelen futbol takımlarından Chapecoense’nin oyuncularının aralarında bulunduğu 81 kişiyi taşıyan yolcu uçağı Kolombiya’da düştü.

27

Basında yer alan haberlerde, altı kişinin Medellin yakınlarında meydana gelen kazadan sağ kurtulduğu bildirildi.

Kazanın, uçağın elektrik sistemindeki bir sorundan dolayı yaşandığı belirtiliyor.

Medellin Havaalanı yetkilileri, Bolivya’dan kalkan ve charter seferi yapan uçağın Brezilya liginde mücadele eden Chapecoense takımının oyuncularını taşıdığını açıkladı.

Chapecoense takımı, Copa Sudamericana finalinde Kolombiya’nın Atletico Nacional takımı ile yapacağı maç için Medellin’e gidiyordu.

26

Güney Amerika’da kulüpler arası en önemli ikinci turnuva kabul edilen Copa Sudamericana’nın finalinde ilk maçın yarın oynanması öngörülüyordu. Ancak kazanın ardından maç ertelendi.

Güney Amerika Futbol Konfederasyonu (Conmebol), kaza sonrası kıtada “tüm etkinlikleri” askıya aldığını açıkladı.

Chapecoense yayımladığı kısa açıklamada, “Tanrı; sporcularımıza, yöneticilerimize, gazetecilere ve heyetimizle birlikte yolculuk eden diğer tüm konulara yardımcı olsun” denildi. Kulüp ayrıca, kazanın büyüklüğü anlaşılana kadar açıklama yapmayacağını ifade etti.

Henüz teyit edilmemiş bazı bilgilere göre, futbol takımının en az iki oyuncusu kazadan sağ kurtulurken, bu oyuncuların adının Alan Ruschel ve Danilo olduğu belirtiliyor.

Spor kanalı Telemundo Deportes, Twitter üzerinden attığı İspanyolca mesajda, Ruschel’in şokta olduğu ancak bilincinin açık ve konuşabilir durumda olduğunu bildirdi. Futbolcu ayrıca, alyansını tutmak ve ailesini görmek istedi.

 

(BBC Türkçe)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.