ManşetTürkiye

Adana Valiliği otoparkında bomba yüklü araçla terör saldırısı: 2 ölü, 21 yaralı!

0

Adana Valiliği otoparkında bomba yüklü araçla terör saldırısı gerçekleştirildi.

57

Adana Valiliği otoparkında patlama meydana geldi. Valilik’ten saldırıya ilişkin yapılan ilk açıklamada, 2 kişinin hayatını kaybettiği, 16 kişinin de yaralandığı belirtildi. Adana Valisi Mahmut Demirtaş, “Valilik makam girişine yakın bir yerde, 33 plakalı bir araçla bir kadın tarafından olayın gerçekleştirildiği tahmin ediliyor” dedi. Habertürk’ün haberine göre, otopark görevlisi gözaltına alındı. Hayatını kaybedenlerden birinin 41 yaşındaki valilik çalışanı olduğu bildirilirken, ikinci kişinin üzerinden herhangi bir kimlik çıkmadığı belirtildi.

Patlama sonrası olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Patlamaya ilişkin geçici yayın yasağı getirildi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, CNN Türk canlı yayınına yaptığı bağlantıda “Valilik makamının girişine en yakın noktada bomba yüklü araç patlatılmış. İki şehidimiz var. Şu anda da 21 yaralı var. Umarım ölü sayısı artmaz” diye konuştu.

“Bombalı araç patlatıldı”

58

CNN Türk canlı yayınına bağlanan DHA muhabiri Bekir Karakoca, olayın sabah saat 8.05 sularında meydana geldiğini belirtti. Karakoca, patlamanın ardından yaptığı ilk bağlantıda 1 yaralının durumunun ağır olduğu, 4 yaralının daha olduğu ancak onların hayati tehlikesinin olmadığını söyledi. Karakoca, patlama sonrası otoparkta bulunan çok sayıda aracın da yandığını, ilk gelen bilginin bir otomobile yerleştirilen bombanın patlatıldığı yönünde olduğunu ifade etti.

Adanalı AB Bakanı Ömer Çelik de, patlamaya ilişkin kişisel Twitter hesabından bir açıklama yaptı. Çelik, Adana Valisi ile konuştuğunu belirterek, “Lanetli terör insanımızı hedef almaya devam ediyor. İnsanlık adına bu terörle sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi.

 

(T24)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.