KadınManşet

Erkekler Ekim ayında 23 Kadın ve 2 Kız Çocuğunu öldürdü

0

Erkekler Ekim’de 23 kadın ve iki kız çocuğunu öldürdü. Kadınların yüzde 28’i ayrılmak/boşanmak istediği ya da barışma teklifini reddettiği için öldürüldü.

32

Bianet’ten Çiçek Tahaoğlu’nun haberine göre bianet’in yerel ve ulusal gazetelerden, haber sitelerinden ve ajanslardan derlediği haberlere göre, erkekler 23 kadın ve iki kız çocuğunu öldürdü; dört kadına tecavüz etti; 17 kadına zorla seks işçiliği yaptırdı; 13 kadını taciz etti; 32 kız çocuğuna cinsel istismarda bulundu; 27 kadını yaraladı.

Kadınların yüzde 28’i ayrılmak/boşanmak istediği ya da barışma teklifini reddettiği için öldürüldü. Bir kadın kızının boşanmak istediği kocası tarafından öldürüldü; bir başka kadın kızının boşanmak istediği kocası tarafından ağır yaralandı.

Ekim’de basına yansıyan tecavüz olaylarının yüzde 50’sinde failler kadınların ayrılmak istedikleri kocaları ve/veya sevgilileriydi.

Cezasızlığın sonuçları Ekim ayı çetelesinde çarpıcı bir şekilde yer aldı: Daha önce çocuklara cinsel istismarda bulunduğu için sadece meslekten uzaklaştırılan bir uzman çavuş, Ekim 2016 çetelesinde altı çocuğa cinsel istismarda bulunan bir bakkal olarak girdi. Ekim ayında dokuz kız çocuğuna cinsel istismarda bulunan bir öğretmen hakkında ise sadece idari soruşturma başlatıldı.

33

2016’nın ilk 10 ayında erkekler en az 220 kadın öldürdü, 65 kadına tecavüz etti; 104 kadını taciz etti; 352 kız çocuğuna cinsel istismarda bulundu; 282 kadına şiddet uyguladı.

 

(Bianet)

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.