ManşetTürkiye

Diyarbakır’da patlayan bombayı paylaşamadılar

0

36256646_303Diyarbakır’da cuma günü düzenlenen saldırıyı TAK’ın üstlendiği bildirildi. Daha önce Diyarbakır Valiliği saldırıyı PKK’nın düzenlediği açıklamış, Reuters ise saldırıyı IŞİD’in üstlendiğini duyurmuştu.

Diyarbakır’da cuma sabahı düzenlenen ve 11 kişinin öldüğü, 100’den fazla kişinin yaralandığı saldırıyı TAK (Kürdistan Özgürlük Şahinleri) adlı örgüt üstlendi. Fırat Haber Ajansı tarafından yayınlanan TAK’ın bildirisinde, Kemal Hakkari tarafından düzenlenen saldırının Türkiye’deki “demokratik, sol, sosyalist güçler üzerindeki amansız baskılara” karşı gerçekleştirildiği belirtildi.

Diyarbakır Valiliği ise Cuma sabahı Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nü hedef alan bombalı saldırının PKK tarafından üstlenildiğini duyurmuştu. Valilik tarafından cumartesi günü yapılan son açıklamada, bu bilginin “bölücü terör örgütü elemanlarının kendi aralarında yapmış oldukları telsiz konuşmalarına dayandırıldığı” belirtildi. Açıklamada, telsiz konuşmalarında eylemin “Kemal kod adlı” bir PKK mensubu tarafından “3 ton patlayıcı kullanılarak gerçekleştirildiği ve fedai türü tabir edilen eylem olduğu açıkça yer aldığı” kaydedildi.

Saldırıyı IŞİD üstlendi iddiaları

Ancak dün farklı haber ajansları saldırıyı IŞİD’in üstlendiğini iddia etmişti. İslamcı internet sayfalarını inceleyen ABD’li düşünce kuruluşu SİTE, saldırıyı IŞİD’in üstlendiğine ilişkin bilginin IŞİD’e yakın haber ajansı Amaq’ta yer aldığını belirtmişti. Daha önce de Reuters haber ajansı, Amaq’a dayandırdığı haberinde saldırıyı IŞİD’in düzenlediğini bildirmişti.

Diyarbakır Valiliği’nin açıklamasında saldırının IŞİD tarafından üstlenildiğine ilişkin haberlerin saldırıya ilişkin “farklı algı oluşturmaya ve bölücü terör örgütünü korumaya yönelik” olduğu ifade edilmişti.

(DW)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.