ManşetTürkiye

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum atandı

0

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne, Etimesgut Kaymakamı Cumali Atilla kayyum olarak atandı. Cumali Atilla bu sabah görevine başladı.

34

Atilla daha önce sırasıyla Uğurludağ Kaymakam Vekili, Çobanlar Kaymakam Vekili, Mengen Kaymakamı, Diyarbakır Vali Yardımcısı ve Beyşehir Kaymakamı olarak görev yapmıştı.

Elazığ Palulu olan Atilla, Efkan Ala’nın Diyarbakır Valisi olduğu dönemde, 2003-2005 yılları arasında kentte sağlıktan sorumlu vali yardımcısıydı.

Cumali Atilla, Efkan Ala'nın Diyarbakır Valisi olduğu dönemde, sağlıktan sorumlu Vali Yardımcısıydı

Cumali Atilla, Efkan Ala’nın Diyarbakır Valisi olduğu dönemde, sağlıktan sorumlu Vali Yardımcısıydı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında 25 Ekim’de gözaltına alınan Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, önceki gün çıkarıldıkları mahkeme tarafından “terör örgütüne üye olma” suçlamasıyla tutuklanmışlardı.

Kışanak ve Anlı, Kocaeli Kandıra F Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderilmişlerdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanlarının gözaltına alınmaları sonrası, Gültan Kışanak ile Fırat Anlı serbest bırakılana kadar tüm illerde eylem yapacaklarını açıklamıştı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı bu açıklama sonrası Demirtaş hakkında; “Halkı kanunlara uymamaya tahrik”, “Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve Devletin yargı organlarını alenen aşağılama”, “Cumhurbaşkanına Hakaret, Suç ve Suçluyu övme” suçlarından soruşturma başlatmıştı.

 

(BBC Türkçe)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.