EğitimManşet

Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri derslere ‘huni’lerle girdi

0

Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde bir grup öğrenci ‘Aklın hükmüne son veriyoruz’ diyerek derslere hunilerle girdi.

57

Birgün’den Gökay Başcan’ın haberine göre Leyla ile Mecnun dizisinde ki Erdal Bakkal karakterinden esinlenerek ‘Aklın hükmüne son veriyoruz’ diyen iletişim fakültesi öğrencileri derslere hunilerle girdi. Bu ülkede yaşamanın tek koşulunun deli olmak olduğunu söyleyen iletişim fakültesi öğrencileri “Bilimsellikten ve laiklikten uzak aklın ve mantığın bitti bir ülkede yaşıyoruz. Bizde artık deliyiz. Bu ülkede başka türlü yaşanmaz” dedi.

Derse huniyle giren Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 3. Sınıf öğrencisi Mustafa Taze “Biz bu etkinliği Erdal Bakkal’dan esinlenerek yapıyoruz. Bu bir delirme noktası gösteriyor. Delirme ne alaka diyeceksiniz.Delirme, toplumun bilimsellikten, laiklikten yoksun yönetildiği bir kadına tecavüz edilmesi bunun ardından deli raporunu olduğunu psikolojik tedavi aldığını iddia ederek tutuklanma sürecinden kurtulduğu bir ülkede yaşıyoruz. Çeşitlendirmek gerekirse bir çiçekçiyi emekçi bir insanı arabayla ezip, ben oruçluydum, açtım, susuzdum, dengem yerinde değildi diyerek yine tutuksuz yargılanmaktan kurtulabiliyor. Böyle bir ülkede bilimselliğin kalmadı bir noktada insanca yaşamanın tek koşulu delirmek olduğunu düşünüyoruz. Bizde deli olduğumuzu düşünüyoruz ve Erdal Bakkal’dan aldığımız huniyi takıp bu şekilde bir duyarlılık oluşturmayı amaçlıyoruz” dedi.

İnsan olarak yaşabilmenin tek şartı deli olmak

Taze “15 Temmuz dediğimiz bir süreç geçirdik. Ve darbe girişimi bir dönem iktidarla iş birliği olan bir grup tarafından yapılıyor. İktidar da şimdiye kadar kandırıldığını söylüyor. Ülkeyi yöneten insanların bilgi birikimi olduğunu sandığımız insanların bilimsellikten, akıl ve mantıktan uzak açıklamalar yaparak sıyrılmaya çalışmaları, yine akla mantığa uymayan KHK’ler yayınlaması ve çıkıp bir bakanın, valinin Allah bizi okumuşların şerrinden korusun demesi geldiğimiz son noktadır. Bizde bu olanların çerçevesinde bu ülkede yaşayabilmenin tek şartı deli olmak dedik. Derslerimize hunilerle girmeye karar verdik” dedi.

 

(Birgün)

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.