Kültür-SanatManşet

“Çağdaş Dans”ın eğitim sezonu Mimar Sinan Üniversitesi’nde açıldı

0
Çağdaş Dans ASD Güz Dönemi Açılışı Gösterisi

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Sahne Sanatları Çağdaş Dans Anasanat Dalı, 2016/2017 öğretim yılını, güz dönemi açılış gösterisi ile 21 Ekim Cuma günü saat 20:00da, MSGSÜ Bomonti yerleşkesi, Şebnem Selışık Aksan Sahnesi’nde, Çağdaş Dans Ana Sanat Dalı Başkanı, Doç. Tuğçe Tuna’nın sunumu ile açtı.

Çağdaş Dans ASD Güz Dönemi Açılışı Gösterisi

Çağdaş Dans ASD Güz Dönemi Açılışı Gösterisi

Sunumun ardından, MSGSÜ öğrencileri ve öğretim üyelerinin koreoğrafi ve performanslar ile beş ayrı çağdaş dans ve performans gösterisi yapıldı.

İlk gösteri, “Mecnun ve Leyla”, B.B. King’in “Stand by me” adlı şarkısı ve Kayhan Kalhor & Brooklyn Rider – “Ascending Bird”’I eşliğinde, Utku Kara’nın ışık tasarımı, Hür Diren Bankoglu ve Ilayda Ipekçi’nin performansları ve Bedirhan Dehmen’in Konsept & Koreografisi ile yapıldı. Gösteri, çok yoğun alkış aldı.

İkinci gösteri olan “Flow and Fall” Moonlight Sonata Dubstep” müziği eşliğinde Lale Madenoğlu’nun koreografisi, performansı ve kullandığı görseller ile yapıldı.

Üçüncü gösteri “Gülistan’dan Haristan’a” Ozan Akgün’ün konsept ve koreografisi ile “sizi duyuyorum ve hissediyorum” başlığı ile sahnelendi.

Gösteride, Ozan Akgün’ün daha önce, bir eğitimci olan Miray Sayın ile yaptığı bir röportaj metni, gösteri metni olarak kullanıldı.

Gecenin dördüncü gösterisi olan “Yüksel Bir İpin Üstü” Martha Graham’ın “Ben Bir Dansçıyım” makalesinden alınan metnin, Ezgi Çanaklı’nın metin kolajı ve koreografisi ile Deniz Özgür ve Ezgi Çanaklı’nın performansları ile yapıldı.

Beşinci ve son gösteri olan “Sessiz” Tuğçe Tuna ve dansçıların metni ile Asena Ersöz, Ekin Ançel, Elçin Yavuz, Aybike İpekçi, Tuğçe Toker, Julie Heinen, Yağmur Buyan, Yazı Köz’ün performansı, Tuğçe Tuna’nın Konsept & Koreografisi ile yapıldı.

Son gösterinin ardından, tüm seyircilerin ve dansçıların katılımı ile, gece büyük bir dans partisine dönüştü.

 

Haber: Murat Akdağ

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.