ManşetSivil Toplum

Urfa’da mülteci kadınlardan çocuklara Kardeş Masallar

0

Kardeş Masallar projesi çerçevesinde 21 Ekim’de, Urfa’da, mülteci kadınlar kendi topraklarından biriktirdikleri anlatılarla Türkiyeli ve Suriyeli çocuklara seslenecek.

Kardeş Masallar projesi Urfa Hayata Destek Evi’nde Türkiyeli ve Suriyeli çocukları biraraya getirecek.

27

Savaş ve şiddet mağduru çocuklara masalların diliyle seslenmek üzere hazırlanan proje çerçevesinde çocuklarla birlikte annelerin sesi de duyulacak.

Hayata Destek Derneği’nin organizasyonunda, Deniz Soruklu Evren yönetiminde 10 Ekim’den bu yana devam eden atölyelerin sonunda gerçekleşecek etkinlikte, Suriyeli mülteci kadınlar kendi topraklarından biriktirdikleri anlatıları; duyarak büyüdükleri, kendi çocuklarına anlattıkları masalları paylaşacak.

Atölyeler

21 Ekim’de, saat 13.00’de başlayacak etkinlik öncesindeki atölyelerde, Türkiyeli ve Suriyeli çocuklar Türkçe ve Arapça anlatılan masallar eşliğinde aralarındaki duygusal mesafeyi kapatarak çalıştı.

Masal atölyelerinde çocuklar ve anneler birlikte hikâyeler dinledi, oyunlar oynadı, ortak hayaller kurarak geleceği barışçıl duygularla ve beraberce inşa etmenin zeminini oluşturmaya katkıda bulundu.

Projenin yaratıcısı Deniz Soruklu Evren hikayeleri “mümkün olan tek büyü” olarak tanımlıyor. “Çektiğimiz acıyı hikaye olarak görmeye başladığımız an, ondan bir anlamda kurtuluruz.”

Kardeş Masallar’ın Urfa Hayata Destek Evi’nden önceki durağı Diyarbakır Fidanlık Ezidi Kampı’ydı.

 

(Bianet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.