ManşetYaşam

Nasuh Mahruki’den Arama Kurtarma derneği (AKUT) merkezi için yardım çağrısı

0

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Kurucusu Nasuh Mahruki, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İstanbul Valiliği’nin Bülent Ecevit’in 49 yıllığına verdiği ve açılışını yaptığı, 15 yıldır genel merkez olarak kullandığı İstanbul Esentepe’deki yerleşkelerini boşaltmasını istediğini yazdı.

23

Mahruki, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, “Bugün elimize ulaşan bir tebligatla öğrendik ki, Onursal üyemiz, dönemin Başbakan’ı Sn Bülent Ecevit tarafından AKUT’a 49 yıllığına irtifak hakkıyla verilen ve açılışını da bizzat Ecevit’in yaptığı 15 yıldır genel merkez olarak kullandığımız Esentepe’deki yerleşkemizin irtifak hakkı kararı iptal edilmiş ve 15 gün içinde çıkmamız gerekiyormuş.” dedi.

22

Nasuh Mahruki, ‘Asil ve yüce Türk Milleti’nden yardım çağrımızdır’ başlıklı açıklamasında “1 ay kadar önce Ankara’da hükümetin aldığı bir kararla, AKUT’un üstüne gitme ve beni AKUT’un başkanlığından uzaklaştırma konusunda harekete geçecekleri duyumlarını almıştık. Sözcü gazetesinde geçen hafta yazdığım yazıda bu konuya dikkat çekmiş ve AKUT’a yapılan yasa dışı uygulamaları kamuoyuyla paylaşmıştım… Bugün elimize ulaşan bir tebligatla öğrendik ki, Onursal üyemiz, dönemin Başbakan’ı Sn Bülent Ecevit tarafından AKUT’a 49 yıllığına irtifak hakkıyla verilen ve açılışını da bizzat Ecevit’in yaptığı 15 yıldır genel merkez olarak kullandığımız Esentepe’deki yerleşkemizin irtifak hakkı kararı iptal edilmiş ve 15 gün içinde çıkmamız gerekiyormuş. AKUT için çok önemli olan ve her şeyini yıllardır anbean takip ettiğimiz ve Defterdarlık yetkilileri tarafından hiçbir yasal eksiğimizin olmadığı ve her şeyin yolunda gittiği her zaman söylenen genel merkez binamızın bir anda alınan boşaltılması kararını şiddetle reddediyoruz ve Türk Milleti’ni, Türkiye’nin AKUT’una 20. yılında yapılan bu hukuksuzluğu, bu keyfiyeti durdurmak için dayanışmaya davet ediyoruz…” ifadelerini kullandı.

 

(Birgün)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.