DünyaManşet

Filistinli ve İsrailli kadınlar barış için yürüdü

0

Filistin ve İsrailli kadınlar, “İsrail işgalinin son bulması ve barışın tesisi” için Batı Şeria’nın Eriha kentindeki Vaftiz bölgesinde barış mitingi düzenledi.

19

Filistin ve İsrailli yüzlerce kadının katıldığı mitingde, “İsrail-Filistin sorunun çözümü için barış görüşmelerinin yeniden başlaması ve ciddi adımlar atılması” çağrısı yapıldı.

Uluslararası Barış Koalisyonu üyesi Filistinli kadın aktivist Hüda Ebu Arkub, İsrail ve Filistinliler olarak barış için bir araya geldiklerini söyledi.

Filistin ve İsrail’in yanı sıra bünyesinde birçok yabancı Sivil Toplum Kuruluşu’nu (STK) da barındıran Uluslararası Barış Koalisyonu üyesi Ebu Arkub, “Burada dünyaya, bize söylenen yalanlara yeter demek için toplandık. Filistin ve İsraillilerin barış içinde yaşamalarının vakti geldi. İsrailli ve Filistinliler olarak barış için buradayız” dedi. İsrail ile Filistin arasındaki barış görüşmeleri, İsrail’in 1967 sınırlarını ve Yahudi yerleşim birimleri inşasına son vermeyi kabul etmemesi nedeniyle Nisan 2014’te durmuştu.

 

(Sputnik News)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.