Kültür-SanatManşet

Dramaqueer Sanat Kolektifi’nden Mersin ve Ankara’da eş zamanlı güncel sanat sergisi

0

Dramaqueer Sanat Kolektifi’nin, Ankara ve Mersin’de eş zamanlı olarak düzenlediği “LGBTİ+’larla Güncel Sanat Atölyesi” meyvelerini veriyor. “Lgbti+’ larla Güncel Sanat Sergisi”, 12 – 17 Ekim tarihleri arasında eş zamanlı olarak Ankara’da “İradeyse Hepsi Ben”, Mersin’ de ise “Gittim, Gelecem” şiarıyla kapılarını açıyor.

18

Geçtiğimiz ay başlayan “Kent, ben/kimlik ve kentte birey/kendi olma” odaklı atölye çalışmaları sonucunda ortaya çıkan eserler Ankara’da “İradeyse Hepsi Ben”, Mersin’de ise “Gittim Gelcem” başlıkları ile sergi oluyor.

19

İki farklı şehirde, farklı yaşamlar süren LGBTİ+’ların bir araya gelmesiyle, kişisel-beraber üretimin deneyimlerini paylaşan atölye katılımcıları sizleri ilk sergilerine bekliyor.

Gittim, Gelecem

20

“Mersin, lubunyanın doğduğu fakat bir türlü bağ kuramadığı şehir. İlk heyecanlarını coşkularını yaşamaya başladığı fakat bir yerden sonra dar gelen alanlarına mini şortunu sığdıramadığı yer. Kaçmayı hayal edinmiş lubunya, belki de yeni heyecanlar keşfetmek ve tüm baskılardan kurtulup özgür olmak istedi.

Sonuçta zaten şehir lubunyayı iterken, lubunya çoktan gitmenin hayalini kurmuştu bile. Şehir kim olduğuyla değil ne olduğuyla ilgilendiği sürece arasındaki bağ kuvvetlenmeyecek de. İşte bu yüzden diyoruz ki ’GİTTİM GELECEM’ bir gün dönüp gezemediğimiz sokaklarda tekrar dolaşacağız daha anlamlı, daha coşkulu” diyen Mersinli atölye katılımcıları herkesi 12 Ekim saat 18.00’da bekliyor olacak. Sergiyi gezmek isteyenler için açık adres: İnönü Mahallesi, 1405 Sokak, Umut Apt. 29/1 Zemin Kat, Yenişehir/MERSİN

İradeyse Hepsi Ben

21

“Ankara’da gündelik yaşamın tekrarı sırasında devlet binalarının önünden yürüyerek geçiyor, otobüslere meclise yakın yerlerde biniyor, okulumuza ve işimize buralardan geçerek varıyoruz. Politik değişimlerin çoğu gibi devir teslim törenlerini de trafik tıkanıklığından fark edebiliyoruz. Ve hep şunu söylüyoruz ’Her zaman hedef gösteriliyoruz’.

Yaşadığımız bomba travmalarını bir kenara, üzerine bir karanfil koyarak andıkça anıyor ve sergi politikamızı LGBT ve aktivizmle yeniden üreterek

Milli İrade Meydanımıza ithafen ’İradeyse hepsi ben’ diyoruz” diyen Ankaralı atölye katılımcıları ise yine 12 Ekim saat 18.00’da herkesi Haymatlos Mekan’a bekliyor olacak. Katılmak isteyenler için açık adres: Konur 2 Sokak, İnceler Apt. No: 73 Kızılay/ANKARA

Geçtiğimiz ay başlayan atölye çalışmaları Mersin 7 Renk ve Pembe Hayat Derneklerinin ev sahipliğinde gerçekleşmişti.

Dramaqueer Kimdir?

22

Geçmişleri çok evvele dayanan bir grup sanatçı ve aktivistten oluşan Dramaqueer Sanat Kolektifi 2015′ te kuruldu. Kolektif üyeleri AGUSAD (Antakya Güncel Sanat Derneği) in kurucu üyeliğini yapıp birçok sanat etkinliğine ev sahipliği yapmıştır. Toplumsal cinsiyet ve beden politikaları üzerine sanatsal üretim şekillerine, popüler olanı da ekleyerek yol alan kolektif üyeleri “drama meyilli” hallerini queer tavırlarıyla birleştirmektedir.

Kolektif katıldığı 5. Kuirfest Film Festivali ,“Seni Burada Bekliyoruz” projesinin ardından, 2. Mersin Onur Haftası “Muammalı Çok Hummalı” sergisini gerçekleştirdi.

 

(Pembe Hayat)

 

You may also like

Comments

Comments are closed.