ManşetMedya-İnternet

Diyarbakır’da görev yapan gazetecilerden üç günlük oturma eylemi

0
Fotoğraf: Sertaç Kayar

Diyarbakır’da çalıştıkları televizyon kanallarının kapatılması üzerine işsiz bırakılan gazeteciler oturma eylemi başlattı.Üç günlük eylem Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nde başladı.

Fotoğraf: Sertaç Kayar

Fotoğraf: Sertaç Kayar

Bianet’den Bircan Değirmenci’nin haberine göre İMC, Jiyan, Azadi, Van, Hayatın Sesi kanallarının Diyarbakır temsilciliklerinde çalışan 14 gazeteci oturma eylemi için bir basın açıklaması yaptı.

Gazeteci Faruk Balıkçı‘nın okuduğu açıklamada basın özgürlüğünün bir ülkede demokrasinin en önemli göstergelerinden olduğu ifade edilerek, bölgede son bir yılda gazetecilerin haber yapma ve halkın haber alma hakkının engellendiği belirtildi.

‘Asıl darbeyi basın özgürlüğü yedi’

Balıkçı, “Darbe girişimi sonrasında darbecilerle mücadele adına ilan edilen OHAL ve uygulamaya konulan Kanun Hükmünde Kararname ile asıl darbeyi basın özgürlüğü yemiştir. En son onlarca televizyon kanalı ve radyo kapatılarak mal varlıklarına el konuldu” dedi.

Fotoğraf: Sertaç Kayar

Fotoğraf: Sertaç Kayar

“Kapatılan, baskı altında tutulan medya organlarında çalışan gazeteciler olarak bizi işsiz bırakan, haber yapma hakkımızı ortadan kaldıran kapatma kararını protesto ediyoruz.” diyen Balıkçı,  sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hiçbir demokratik, hukuki dayanağı olmayan bu karara karşı kamuoyunu duyarlı hale getirmek ve basın özgürlüğünü savunmak için Diyarbakır’da üç günlük oturma eylemi başlatıyoruz. İktidarı gazete, TV ve radyolara yönelik kapatmaları ve cezaları geri çekmeye ve basın, yayın, haberleşme özgürlüğü önündeki engelleri kaldırmaya çağırıyoruz.

Balıkçı tüm gazeteci arkadaşlarını ve bütün kamuoyunu basın özgürlüğünü savunmaya; birlik ve beraberlik ve dayanışmayı büyütmeye çağırdıklarını ifade ederek sözlerini tamamladı.

 

(Bianet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.