Kültür-SanatManşet

Şirvan Akan’ın “Kamamber”i Kara Kabare’de

0

Kara Kabare, 2016/2017 tiyatro sezonunu 12 Ekim Çarşamba günü saat 20:30da Maya, Cüneyt Türel Sahnesinde Şirvan Akan’ın “Kamamber” adlı oyunu ile açıyor.

31

Oyun, Gözde Berberoğlu Özen’in müzikleri, Murat Bakır’ın ışık tasarımı, Onur Özen’in fotoğrafları, Hazal Bakan, Hazer Zülfikaroğlu’nun reji asistanlığı ve Şirvan Akan’ın rejisi ile sahneleniyor.

Oyunun Konusu

32

Kamamber adlı oyunda içinde bulundukları dünyada var olmaya çalışan dört kadının hikayesini anlatırken, cinsellik, cinsel şiddet, ruhsallık ve özgürlük gibi konulara karanlık bir mizahla değiniyor. Metin ve hareket düzeninden ses tasarımına kadar sadece kadınlar tarafından üretilmiş olan oyun, dört kadının “bu sabah” ne yaptıklarını anlatmasıyla kişisel olandan evrensel olana doğru bir araştırma alanı sunuyor.

Kara Kabare’de biletler “gerçek ihtiyaçlar”ı karşılayarak alınıyor.

Sahne üzerinde başka bir dünyanın nasıl mümkün olabileceğini araştırırken, oyunlarını seyirciyle buluşturma yollarını da hayalleriyle hizalamak isteyen Kara Kabare ekibi, gerçek ihtiyaçlar listesi fikrine, armağan çemberleri, bolo bolo, kutsal ekonomi ve anadolu kültürü gibi kavramlardan ilham alarak ulaşmış. Seyirci, ekibin her oyun için kendi kalplerine dönerek hazırladıkları ihtiyaç listesinden diledikleri maddeyi karşılamayı seçerek oyunu izleyebilecek. Paradan ziyade parayla alınacak şeye ihtiyaç duyduklarını ifade eden ekibin gerçek ihtiyaç listesi her oyun için güncellenecek. Böylece bir kilo hurma, altı çizilerek okunmuş bir sosyoloji kitabı yada başka bir tiyatro oyununa bilet karşılığında tiyatro izlemek mümkün olacak. Yakınlık duydukları topluluklarla bir dayanışma yaratmak isteyen ekibin listelerine ekledikleri “kumbara” ile, başka topluluklara destek olmak da mümkün olacak. Kamamber, 12 Ekim Çarşmba günü 20:30’da, Maya Sahnesi – Beyoğlu’nda izlenebilir.

2012’de kurulan Kara Kabare Tiyatro Topluluğu kendi içinde hiyerarşi üretmeyen, yalnızca sahne üzerinde değil, oyunların seyirciyle buluşturulmasındaki ekonomi konusunda da yeni yöntemler deneyen bir topluluk.

Bilet almak için: [email protected] / karakabare.blogspot.com.tr/

Oyunun Kadrosu

Şirvan Akan

Şirvan Akan

Yazan : Şirvan Akan
Yöneten : Şirvan Akan
Müzik : Gözde Berberoğlu Özen
Işık Tasarımı : Murat Bakır
Oyun Fotoğrafları : Onur Özen
Reji asistanları : Hazal Balkan, Hazer Zülfikaroğlu

Oynayanlar

30

Burcu Halaçoğlu
Defne Koldaş
Nilay Erdönmez
Selin Zafertepe

Kamamber, 2016/2017 tiyatro sezonu boyunca Maya, Cüneyt Türel Sahnesi’nde seyirci ile buluşacak.

 

Haber: Murat Akdağ

(Yeşil Gazete)

 

You may also like

Comments

Comments are closed.