Kültür-SanatManşet

Sanat Konfederasyonu’ndan, Yaratıcı Avrupa Programı’ndan ayrılan Türkiye’ye tepki

0

Türkiye’nin kültür ve sanatı teşvik etmek amacıyla kurulan Yaratıcı Avrupa Programı’ndan (Creative Europe) ayrılmasına modern ve çağdaş sanat konfederasyonu L’Internationale, Türkiye ile Avrupa’nın ‘en azından’ yüz yüze bakması ve kültürel diyalog yollarının açık tutulması gerektiğini belirterek tepki gösterdi.

23

Diken’de yer alan habere göre Türkiye’nin, Yaratıcı Avrupa Programı’ndan tek taraflı ayrılma kararı aldığı ortaya çıkmış, kararın gerekçesi olarak da ‘Ermeni soykırımı’nı anlatan ‘Ağıt – Büyük Felaket’ (Aghet – Die große Katastrophe) isimli projeye fon verilmesi olduğu anlaşılmıştı.

Diken’e bilgi veren Avrupa Birliği’nin (AB) yürütme organı Avrupa Komisyonu, Türkiye’nin 1 Ocak 2017 itibarıyla programdan çıkarılmasını müzakere ettiklerini belirtmişti.

Anlaşmaya göre Türkiye, Avrupa genelindeki kültür, sanat, film, çeviri ve bilgisayar oyunları alanında hibe desteği sağlamak amacıyla kullanılan 1.46 milyar avroluk bütçeden pay alacaktı. Ancak Türkiye’nin aldığı karar sebebiyle Türkiye’deki kültür sanat faaliyetlerine ilişkin projeler bu destekten mahrum kalacak.

Karar, Resmi Gazete’de yayınlanmasıyla resmiyet kazanacak.

 

(Diken)

 

You may also like

Comments

Comments are closed.