ManşetUlaşım

Mersin’de, 4. Uluslararası Mersin Bisiklet Festivali zamanı

0
Fotoğraf: Yasemin Arslantaş

Mersin Bisiklet Derneği (Merbisder) tarafından organize edilen 4. Uluslararası Mersin Bisiklet Festivali bugün (6 Ekim 2016 Perşembe) başladı. Festival  bu sene, geçtiğimiz yılın son günlerinde hayatını kaybeden bisiklet dostu, ekolojist ve kendi tabiri ile, ‘Doğal ve Yerel Yaşam Arayıcısı‘ Remziye Eryılmaz anısına düzenleniyor.

Fotoğraf: Yasemin Arslantaş

Festival katılımcıları ile hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedik (Fotoğraf: Yasemin Arslantaş)

6 – 9 Ekim tarihleri arasında daha bilinen adı ile Kumkuyu, güncel adı ile Zincirlikuyu Plajı’nın kamp mekanı olacağı festival süresince Türkiye’nin dörtbir yanındam Mersin’e akın eden bisikletçiler hem bisiklet sürmenin hem de Mersin coğrafyasının keyfini doyasıya yaşama imkanı bulacaklar.

61

Mersin Bisiklet Festivali’nin açılışı Zincirlikuyu Plajı’nın bağlı bulunduğu Erdemli İlçesi’nde öğle saatlerinde gerçekleştirildi. Festivale destek veren Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Erdemli Belediyesi’nin de aralarında bulunduğu kurumlardan temsilcilerin konuşmaları ile başlayan festivalde Cumartesi günü Mersin’de olmanın da avantajını değerlendirecek bisikletçiler kamp alanından limanın bulunduğu Taşucu’na pedal bastıktan sonra çıkacakları tekne turu ile Mersin sahillerini de keşfedecekler.

Festival bu sene Mersinli bisiklet dostu Remziye Eryılmaz anısına gerçekleştiriliyor

Festival bu sene Mersinli bisiklet dostu Remziye Eryılmaz anısına gerçekleştiriliyor

Bu seneki festivalin teknoloji sponsoru Arnios firmasının festivale özel telefon uygulaması sayesinde ise bisikletçileri online olarak takip etme imkanı da bulunuyor.

Süleyman (Uygun) festivalin ve Mersin'in keyfini en iyi çıkaranlar arasında. Bisiklet turlarından kalan vakitlerde sörf de yaptığını belirtiyor.

Süleyman (Uygun) festivalin ve Mersin’in keyfini en iyi çıkaranlar arasında. Bisiklet turlarından kalan vakitlerde sörf de yaptığını belirtiyor.

Yeşil Gazete olarak biz de kampa festivalin arefe günü akşamı bir ziyaret gerçekleştirdik. Festivale katılacak bisikletçiler için yapılan hazırlıklar sırasında Merbisder Başkanı Zerrin Arslantaş ile dernek üyesi Süleyman Uygun‘un görüşlerini aldık.

Fotoğraf Merbisder facebook sayfasından alınmıştır

Fotoğraf Merbisder facebook sayfasından alınmıştır

Bu sene 100’ü aşkın bisikletçiyi festivalde ağırlayacaklarını belirten Zerrin Arslantaş, geçen sene Almanya, Ukrayna ve Rusya’dan da festivale katılım olduğunu belirtirken bu sene Almanya’dan bisikletçilerin katılım göstereceğini ifade etti.

62

Mersin’in her tür spor için çok uygun bir yer olmasına rağmen spora yeterince ilgi gösterilmediğinden yakınan Süleyman Uygun ise, “Biz Mersin’de senenin 11 ayı bisiklete binme imkanına sahibiz. Buna rağmen diğer sporlara olduğu gibi bisiklete de maalesef yeterince ilgi yok” diye konuştu.

Mersin Bisiklet Festivali ikinci defa yaşamaya başladığını kaydeden ve dernek başkanı Serrin Arslantaş'ın hakkını teslim eden Mustafa (Akçay) abiye, "Abi bu motor ne?" dedim. Hemen bisikletini de çıkarıp, "Ben turlarda görevliyim evlat, kimse kaybolmasın diye sürekli kontrol halinde olacağım" diyerek yanıtladı (Foto: Yasemin Arslantaş)

Mersin Bisiklet Festivali sayesinde ikinci defa yaşamaya başlamış gibi hissettiğini kaydeden ve dernek başkanı Zerrin Arslantaş’ın hakkını teslim eden Mustafa (Akçay) abiye, “Abi bu motor ne?” dedim. Hemen bisikletini de çıkarıp, “Ben turlarda görevliyim evlat, kimse kaybolmasın diye sürekli kontrol halinde olacağım” diyerek yanıtladı (Foto: Yasemin Arslantaş)

Festivalin sadeece profesyonel bisikletçilere değil tüm bisikletseverlere açık olduğunu da kaydeden Uygun, “Büyükşehir ve ilçe belediyelerinden desteğimizi aldık. Emniyet’den ve Sağlık Hizmetleri’nden de her türlü desteğe sahip durumdayız. Süpürge araçları diye tabir ettiğimiz festival sırasındaki uzun bisiklet turları sırasında bir noktada yorulan katılımcılarımızı ve bisikletlerine yardımcı olarak araçlarımız da mevcut. Bisiklet kullanmak isteyen herkesi festivalimize bekliyoruz. Bu sene festivale desteklerini esirgemeyen Mersin Büyükşehir Belediyesi, Erdemli Belediyesi, Toroslar Belediyesi, Yenişehir Belediyesi, Mersin Organize Sanayi Bölgesi ile Arnios, Zeyno Gelinlik, Berrak Su, Ulusoy Grup ve Deli’den Bike firmalarına da çok teşekkür ederiz ” dedi.

 

Haber: Alper Tolga Akkuş

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.