Kültür-SanatManşet

Grigory Gorin’in “Kundakçı”sı Oyun Atölyesi’nde

0
​Kundakçı - Oyun Atölyesi - 2016

Oyun Atölyesi, 2016/2017 sezonunda, Rus tiyatro oyunu yazarı Grigory Gorin’in (12 Mart 1940 15 Haziran 2000) “Kundakçı” adlı oyununu sahneliyor!

Kundakçı - Oyun Atölyesi - 2016

Kundakçı – Oyun Atölyesi – 2016

Oyun, aynı zamanda Oyun Atölyesi’nin genel sanat yönetmeni de olan Haluk Bilginer’in İngilizceden Türkçeye yaptığı çeviri, Özlem Karabay’ın sahne tasarımı, Ayşe Sedef Ayter’in ışık tasarımı, Çağrı Beklen’in müzikleri, Rüya Büyüktopçuoğlu’nun beden çalışması, Ethem Onur Bilgiç’in afiş tasarımı ve Muharrem Özcan’ın rejisi ile sahneleniyor.

Oyunda, Tuna Kırlı, Devrim Özder Akın, Muharrem Özcan, Tuğba Çom Makar, Evren Erler, Gözde Kırgız, Timuçin Eraslan Başgül, Kerem Arslanoğlu, Mithat Ozan Küren, Serkan Ilgaz rol alıyor.

Oyunun Konusu

Kundakçı - Oyun Atölyesi - 2016

Kundakçı – Oyun Atölyesi – 2016

Sene M.Ö. 356… Pazarcı Herostratos dünya harikası Artemis Tapınağı’nı yakar. Peki neden? Oyun mu? Kumpas mı? Komplo mu? Şöhret aşkı mı? Peki kutsal Artemis Tapınağı’nın kundaklanması, efendiler ve ezilenler dünyasında nasıl bir yangına neden oldu? Kundakçı Herostratos bir terörist mi yoksa kahraman mı?

Oyunun Tam Kadrosu

Grigory Gorin

Grigory Gorin

Orijinal Adı : Forget Herostratus!
Yazan : Grigory Gorin
Çeviren : Haluk Bilginer
Yöneten : Muharrem Özcan
Sahne Tasarımı : Özlem Karabay
Müzik : Çağrı Beklen
Işık Tasarımı : Ayşe Sedef Ayter
Beden Çalışması : Rüya Büyüktopçuoğlu
Afiş Tasarımı : Ethem Onur Bilgiç

Oynayanlar

Kundakçı Afiş

Kundakçı Afiş

Tuna Kırlı
Devrim Özder Akın
Muharrem Özcan
Tuğba Çom Makar
Evren Erler
Gözde Kırgız
Timuçin Eraslan Başgül
Kerem Arslanoğlu
Mithat Ozan Küren
Serkan Ilgaz

Yönetmen Asistanları

Melih Pamukçu
Kader Karadeniz
Stajyerler
Ezgi Acıoğlu
Mehtap Kaçar
Pınar Demir

Oyun Takvimi

6 Ekim Perşembe 20:30 Kadıköy Oyun Atölyesi
7 Ekim Cuma 20:30 Kadıköy Oyun Atölyesi
8 Ekim Cumartesi 20:30 Kadıköy Oyun Atölyesi
9 Ekim Pazar 16:00 Kadıköy Oyun Atölyesi
13 Ekim Perşembe 20:30 Kadıköy Oyun Atölyesi
14 Ekim Cuma 20:30 Kadıköy Oyun Atölyesi
15 Ekim Cumartesi 20:30 Kadıköy Oyun Atölyesi
16 Ekim Pazar 16:00 Kadıköy Oyun Atölyesi

“Kundakçı”nın Türkiye’de daha önceki sahnelenişleri..

Grigory Gorin’in “kundakçı”sı Türkiye’de ilk olara “Bir Efes Masalı” adı ile 2001/2002 tiyatro sezonunda, Bursa Devlet Tiyatrosu tarafından, Filiz Ofluoğlu’nun çevirisi, Şirin Dağtekin’in sahne ve giysi tasarımı, Adnan Açikdüşünenler’in ışık tasarımı, Özer Tunca’nın reji asistanlığı ve Feyha Çelenk rejisi ile sahnelenmişti.

Bir Efes Madalı - Bursa Devlet Tiyatrosu - 2001

Bir Efes Madalı – Bursa Devlet Tiyatrosu – 2001

Oyunda, Tiyatrocu’yu Özer Tunca, Tisafernes’I Rüçhan Gürel, Klementina’yı Elif Nutku, Kleon’u Emir Çiçek, Herostratus’u Ahmet Somers, Krisipus’u Bora Özkula, Erita’yı Hikmet Orhon, Gardiyen’I Cihan Büyükışık, 1.Vatandaş’I Celal Bıyıklı, 2.Vatandaş’I Kemal Okur, 3.Vatandaş’I Murat Yatman, Halktan Birkişi’yi Ramaz Topkaya oynamıştı.

Oyun yine “Bir Efes Masalı” adı ile 2005/2006 tiyatro sezonunda, İzmir Devlet Tiyatrosu tarafından Filiz Ofluoğlu çevirisi, Haluk Işık’ın dramaturjisi, Tayfun Çebi’nin sahne tasarımı, Yıldız İpekoğlu’nun giysi tasarımı, Kemal Gürgün ve Zeki Kayar’ın ışık tasarımı ve Bülent Arın’ın rejisi ile sehnelenmişti.

Bir Efes Masalı - İzmir Devlet Tiyatrosu 2005

Bir Efes Masalı – İzmir Devlet Tiyatrosu 2005

Oyunda, Tisafernes’I Güray Kip, Klementina’yı Güldeniz Aytutuldu, Kleon’u Recai Topaç, Herostratus’u Hakan Özgemeç, Krisipus’u Ender Başar, Erita’yı Füsun Masri, Gardiyan’ı Ahmet Dizdaroğlu, 1.Vatandaş’I İbrahim Coşkun, 2.Vatandaş’I Ali Sinan Demirkale, 3.Vatandaş’ı Tayfun Özyılmaz, 1 Tarihçi’yi Yusuf Köksal, 2. Tarihçi’yi Recep Ayyıldız oynamıştı.

Oyun daha sonra “Herostratos’u Unutun!” adı ile 2015/2016 tiyatro sezonunda Adana Büyük Şehir Belediye Tiyatrosu tarafından, Azerbaycan tiyatrosu’nun önde gelen isimlerinden biri olan Cahangir Novruzov’un Rusçadan çevirisi, Güneş Abbas’ın sahne ve giysi tasarımı, Tansu Liman’ın ışık tasarımı, ve Cihangir Novruzov’un rejisi ile sahnelenmişti.

Herostratos’u Unutun! Adana Belediye Tiyatrosu 2015

Herostratos’u Unutun! Adana Belediye Tiyatrosu 2015

Oyunda, Duvarcı’yı Semih Yeşil, Çömlekçi’yi Feridun Yıldırım, Berber’i Başar Uğur, Askerler’i Ahmethan Çelebi, Ufkum Kalaoğlu, Erita’yı Özlem Özel, Saray Muhafızı’nı Doğukaan Uğurlugülbüken, Krisippos’u İlter Şen, Gardiyan’ı Tufan Naharcı, Kleon’u Önder Özcan, Tissafern’i Halil İbrahim Kurum, Klementina’yı Olca Hayal Çetin, Herostratos’u Hüseyin İnan Biçer, Kemal Burak Alper, Kübra Teke oynamıştı.

Oyun, bu sefer, “Kundakçı” adı ile 6 Ekim 2016’dan itibaren Oyun Atölyesi tarafından 2016/2017 tiyatro sezonu boyunca seyirci ile buluşacak.

 

Haber: Murat Akdağ

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.