Kültür-SanatManşet

Ülker Köksal’ın “Sacide”si Ankara Devlet Tiyatrosu’nda

0
Adana Şehir Tiyatrosu 2015/2016

Ankara Devlet Tiyatrosu, 2016/2017 tiyatro sezonunu, tiyatro oyun yazarı Ülker Köksal’ın “Sacide” adlı oyunu ile 1 Ekim Cumartesi günü, saat 20:00da Altındağ Tiyatrosu’nda açıyor.

Sacide Afiş

Sacide Afiş

Oyun, Servet Aybar’ın dramaturjisi, Murat Gülmez’in sahne tasarımı, Pınar Sum Özdamar’ın giysi tasarımı, Osman Uzungör’ün ışık tasarımı, Alper Tazebaş’ın reji asistanlığı ve Pervin Ünalp’in rejisi ile sahneleniyor.

22

Oyunda, Fulya Koçak, Serap Kunak, Orkide Çivicioğlu, Çetin Azer Aras, Neriman Kılıç, Koray Karaca, Neslihan Yalçınkaya, Tuğçe Soncu, Müğe Aras, Eylül Amaç rol alıyorlar.

Oyunun Konusu

Sacide; 40’lı yaşlarda, abisinin evinin bir odasında yaşayan bekar bir terzidir. “Evde kalmış” yaftası yapıştırılan Sacide; evlenirse, bir yuvası olursa çok mutlu olacağına inanmıştır. Abisinin baskısından bunalan Sacide, gazete ilanıyla eş arar.

Mutlu günler gelecek mi Sacide için? Hayalleri gerçekleşecek mi? Hayatı değişecek mi?

Oyunun Kadrosu

Ülker Köksal

Ülker Köksal

YAZAN : ÜLKER KÖKSAL
YÖNETEN : PERVİN ÜNALP
DEKOR TASARIMI : MURAT GÜLMEZ
KOSTÜM TASARIM : PINAR SUM ÖZDAMAR
IŞIK TASARIMI : OSMAN UZGÖREN
DRAMATURG : SERVET AYBAR
YÖNETMEN YARDIMCISI : ALPER TAZEBAŞ
ASİSTAN : TUBA ERKAN TAZEBAŞ
SAHNE AMİRİ : DİLEK BIDAK
KONDÜVİT : FEVZİ YAZAR
IŞIK KUMANDA : ALPER SARVAN
SUFLÖZ : AYLİZ ÖZTÜFEKÇİ
DEKOR S ORUMLULARI : ALİ ŞENER/METİN BEŞTAŞ /MURAT TEMUR
AKSESUAR SORUMLULARI : METE KOCAOĞLU/BURHAN BULUÇ/UĞUR OLCAY ERGÜN/
BAYAN TERZİ : ELİF KOZAN
ERKEK TERZİ : MAHMUT YILMAZ :
PERUKA : BAYRAM SARISAKALOĞLU

OYUNCULAR

FULYA KOÇAK
SERAP KUNAK
ORKİDE ÇİVİCİOĞLU
ÇETİN AZER ARAS
NERİMAN KILIÇ
KORAY KARACA
NEŞLİŞAH YALÇINKAYA
TUĞÇE SONCU
MÜGE ARAS
EYLÜL AMAÇ

Türkiye’de Sacide sahnelemeleri…

Ülker Köksal’ın yazdığı ilk tiyatro oyunu ola “Sacide” ilk olarak 1972/1975 tiyatro sezonunda, Hüseyin Mumcu’nun sahne ve giysi tasarımı, Ali Yıldırım’ın ışık tasarımı, Işıl Yücesoy’un reji asistanlığı ve Aktan Günalp’in rejisi ile İzmir Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelendi

İzmir Devlet Tiyatrosu - 1972/1973

İzmir Devlet Tiyatrosu – 1972/1973

Oyunda Sacide rolünü Yıldız Kültür, İhsan rolünü Nurşim Demir, Pakize rolünü Oya Günalp, Gülen rolünü Işıl Yücesoy, Orhan rolünü ŞenerÖnal, Müzeyyen rolünü Nevber Altıneş Süleyman rolünü Aktan Günalp oynamıştı.
Oyun eş zamanlı olarak 1972/1973 tiyatro sezonundaHüseyin Mumcu’nun sahne ve giysi tasarımı, Orhan Baydur’un ışık tasarımı ve Tekin kmansoy’un rejisi ile Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelemiştir.

Ankara Devlet Tiyatrosu - 1972/1973

Ankara Devlet Tiyatrosu – 1972/1973

Oyunda Sacide rolünü Jale Birsel, İhsan rolünü Melek Tartan, Pakize rolünü Hikmet Orhon, Gülen rolünü Ümit Kiper, Orhan rolünü Vedat Özkök, Müzeyyen roünü Refika Özbayer, Süleyman rolünü Erol Amaç oynamıştı.

Daha sonra, Sacide, 1984/985 tiyatro sezonunda Sertel Çetiner’I sahne tasarımı, Gülümser Görgün ve Funda Aktuğan’ın giysi tasarımı, Neriman Aslan’ın reji asistanlığı ve Nurşen Girginkoç’un rejisi ile sahnelenmiştir.

Ankara evlet Tiyatrosu - 1984/1985

Ankara evlet Tiyatrosu – 1984/1985

Bu sahnelemede Sacide rolünü Güven Çulhaoğlu, İhsan rolünü Gülcan As, Gülen rolünü Vacide Kılan, Müzeyyen rolünü Meliha Akpınar, Pakize rolünü Neriman Aslan, orhan rolünü Orhan Aral, Süleyman rolünü Alptekin Ertürk oynamıştı.

Sacide, son olarak, 2015/2016 tiyatro sezonunda Seyefettin Süha Erol’un dramaturjisi ve Galip Erdal’ın rejisi ile Adana Belediye Tiyatrosu tarafından sahnelenmişti.

Adana Şehir Tiyatrosu 2015/2016

Adana Şehir Tiyatrosu 2015/2016

Oyunda, Şendal Yıldız, Dilek Polat, Gizem Gülüş Koçoğlu, Hülya Yıldırım, Nermin Salam Sanberk, Mehmet Avcı, Ergün Özfırıncı rol almıştı.

Sacide, 1 Ekim Cumartesi günü saat 20:00 itibari ile 2016/2017 tiyatro sezonu boyunca Ankara devlet Tiyatrosunda sahlenmeye başlayacak.

 

Haber: Murat Akdağ

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.