Hafta SonuKültür-SanatManşet

Fransız Kültür Merkezi’nde, ‘Nedim Gürsel’in edebiyatta 50. yılı’ kutlaması

0

İlk yazıları ortaokul yıllarında, 1966’ da, Vedat Günyol’ un çıkardığı, çağdaş edebiyat akımlarından örneklerle düşünce yazılarına yer veren Yeni Ufuklar Dergisi’ nde yayımlanan Nedim Gürsel yarım asırlık yazarlık hayatında Türk ve Dünya edebiyatının önemli kalemlerinden biri oldu.

52

Edebiyatın farklı türlerinde 40 kitabı olan Nedim Gürsel 20 dilde okunan bir yazar. 2004 yılında Fransa Hükümeti Edebiyat Şövalyesi Nişanı ile ödüllendirilen Gürsel’in birçok ulusal ve uluslararası ödüllerinin yanı sıra Fransa, Almanya, İtalya ve Türkiye gibi pek çok ülkede hakkında incelemeler ve doktora tezleri yapıldı, belgeseller çekildi. Ömrünün önemli bir kısmını Paris’te geçiren Gürsel, Türkiye ve Fransa arasında köprü kuran kültür insanlarından biri.

Nedim Gürsel’in edebiyatta 50. Yılı, 3 Ekim’ de İstanbul Fransız Kültür Merkezi’ nde düzenlenecek bir konferans ile kutlanacak. Moderatörlüğünü Ahmet Soysal’ ın yapacağı konferansta gazeteci Marc Semo ve yayıncı Denis Guillaume, Nedim Gürsel’in eserleri hakkında söyleşecekler.

Söyleşi öncesinde oyuncu Fehmi Karaarslan Nedim Gürsel eserlerinden bazı bölümler okuyacak.

Konferansın ardından imza seansı ve yazarın da katılacağı bir kokteyl düzenlenecek.

51

Bu söyleşiye paralel olarak, Fransız Kültür Merkezi, 23 Eylül- 3 Ekim tarihleri arasında Bistrot Français’de Nedim Gürsel’in eserlerinden oluşan bir sergi düzenleyecek.

Katılım için kaydın zorunlu olduğu etkinliğe katılmak için bu link altındaki formu doldurmanız gerekiyor.

 

Haber: Ercüment Gürçay

(Yeşil Gazete)

More in Hafta Sonu

You may also like

Comments

Comments are closed.