ManşetTürkiye

Türkiye’nin Cumhurbaşkanı: ‘Birileri Lozan Anlaşması’nı zafer diye yutturmaya çalışıyor’

0

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “15 Temmuz, Türk milletinin 2. Kurtuluş Savaşı’dır. Birileri Lozan Anlaşması’nı zafer diye yutturmaya çalışıyor. O masaya oturanlar Lozan’ın hakkını veremediler” ifadelerini kullandı.

22

Muhtarlar toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lozan antlaşması ile ilgili olarak,

“15 Temmuz’da Türkiye hem bir darbe girişimine hem bir dizi terör eylemine hem de örtülü işgal girişimine maruz kaldı. 15 Temmuz, Türk milletinin 2. Kurtuluş Savaşı’dır.

Birileri Lozan Anlaşması’nı zafer diye yutturmaya çalışıyor. Birileri bize Lozan’ı zafer diye yutturmaya çalıştı. Bağırsan sesimizin duyulacağı adaları verdik. Bu zafer mi? O masaya oturanlar Lozan’ın hakkını veremediler. Sıkıntısını biz yaşıyoruz.” şeklinde konuştu.

Yunanistan’dan tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Lozan Antlaşması’yla ilgili olarak yaptığı açıklamalar Yunanistan’da büyük tepki çekti. Anlaşmaya yönelik eleştiri, iki ülke arasındaki sınırların doğruluğunu sorgulama ve Yunan adaları üzerinde hak iddiası olarak değerlendirildi.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, 1923 anlaşmasına saygı duyulmasını talep etti. Gazetecilere yapılan açıklamada, “Lozan Antlaşması ve tüm uluslararası hukuk, uygar dünyanın gerçekleri ve hiç kimse, buna Ankara da dahil, bunu inkar edemez. Herkes buna saygı göstermeli. Bu ne kadar acı verici görünse de” denildi.

Erdoğan’ın açıklaması, Yunan basınında diğer tüm haberleri ikinci plana iterek manşet oldu. Skai televizyonu, modern tarihte ilk kez Türkiye yönetiminin açık bir şekilde Lozan Antlaşması’nın doğruluğunu sorguladığını kaydetti.

 

(Sputnik news)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.