LGBTİ+Manşet

Danimarka Büyükelçisi, Pembe Hayat ve Kaos GL temsilcileri ile buluştu

0

Danimarka Büyükelçisi Svend Olling, Pembe Hayat ve Kaos GL ile bir araya gelerek LGBTİ’lerin Türkiye’de yaşadığı sıkıntılar hakkında konuştu.

25

Yeni görevine bir ay önce başlayan Danimarka Krallığı Ankara Büyülelçisi Svend Olling ilk toplantısını Ankara’da bulunan LGBT dernekleriyle gerçekleştirdi.

Elçi evinde verdiği öğle yemeğinde önceki gün Pembe Hayat ve Kaos GL derneklerinin temsilcileri ile bir araya geldi. LGBTİ’lerin Türkiye’deki güncel durumu hakkında bilgi alırken elçilik olarak Türkiye’de LGBTİ insan haklarının gelişmesine dair nasıl bir işbirliği ve katkı sunabileceklerini de istişare ettiler.

Pembe Hayat Yönetim Kurulu Başkanı Buse Kılıçkaya, transların yaşadığı hak ihlallerini, nefret cinayetlerini ve yakın zamanda katledilen Hande Kader dosyasının detaylarıyla anlattı.

Son 1 yılda Pembe Hayat’a 444’e yakın hak ihlali raporu ulaştı

Kılıçkaya, son bir yıl içerisinde farklı alanlardan Pembe Hayat’a ulaşan hak ihlallerinden örnekler vererek bu sayının yıl bitmemesine rağmen 444e ulaştığını iletti. Hande Kader’in katledilmesinin Türkiye’de nefret cinayetlerinin hangi boyuta geldiğini gösterdiğini ve acilen uluslararası düzeyde bu kampanyanın yaygınlaştırılmasının önemini vurguladı.

Pembe Hayat Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Janset Kalan ise AB, Avrupa Konseyi ve BM düzeyinde derneğin çalışmalarından bahsederek Danimarka ile işbirliğini geliştirmenin önemini vurguladı. BM Nüfus Fonu Türkiye koordinatörü Karl Kulla’nın da katıldığı yemekte seks işçilerinin hakları, polis ve çeteler tarafından yaşanan saldırılar konuşuldu. Zirve Soylu’nun çetelere karşı mücadele ettiği stratejik hukuk davasından bahsedildi. BM Nüfus Fonu’nun HIV ve cinsel yolla bulaşan hastalıklar konusunda çalışan örgütlerle daha fazla nasıl iş birliği yapabileceği de konuşuldu.

Kaos GL’den Murat Köylü ise IŞİD tehdidi ve meclisin kapılarının LGBTİ’lere kapalı olduğu hakkında konuştu.

Ayrıca Türkiye’deki güncel siyasal durumun ve OHAL’in LGBTİ’lerin yaşamına nasıl yansıdığı hakkında da konuşuldu.

 

(Pembe Hayat.org)

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.